Löydä oma alasi Abipäivillä 4.-5.11.2020

Tutustu Oulun yliopiston koulutusaloihin ja opiskelukokemukseen

Hae opiskelijaksi Oulun yliopistoon

Jatkuva muutos avaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia kaikilla aloilla. Joustava yliopistokoulutus antaa sinulle mukautumiskykyä muuttuvan maailman luomiin haasteisiin nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi monitieteinen yliopisto mahdollistaa opintojen yhdistelyn eri tieteenaloilta, mikä vahvistaa osaamisesi monipuolisuutta.

Oulun yliopistossa tehty korkeatasoinen tutkimus on muuttanut maailmaa. Joka päivä 2,6 miljardia ihmistä käyttää Oulussa kehitettyä teknologiaa. Tutustu, millä tavoin sinä voit muuttaa maailmaa Oulun yliopistossa.

Millä tavoin haluat muuttaa maailmaa?
Oulun yliopistossa ratkaistaan globaaleja haasteita. Myös sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan yhteiseen tulevaisuuteemme valitsemallasi alalla.

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys

Puhtaan veden riittävyys, uusiutuva energia ja luonnonvarojen kestävä käyttö ovat tärkeitä teemoja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.
Tutustu teemaan

Terveys ja hyvinvointi

Terveyden ja hyvinvoinnin merkitys korostuu ihmisten eliniänodotteen pidentyessä. Oulun yliopistossa edistetään elinikäistä terveyttä vahvan tutkimustiedon avulla.
Tutustu teemaan

Ihminen ja muuttuva maailma

Yhteiskuntaa ravistelevat muutokset vaikuttavat meidän kaikkien elämään. Muutosten vaikutusten tunnistaminen auttaa ennustamaan niiden vaikutuksia.
Tutustu teemaan

Tekoäly ja digitalisaatio

Tekoälyn ja digitalisaation vaikutukset näkyvät kaikkialla. Uuden teknologian pyrkimyksenä on tehdä ihmisten elämästä vaivattomampaa.
Tutustu teemaan

Jos pärjäät täällä, pärjäät missä vaan

Oulu ei ehkä ole New York, mutta täältä voi tulla kovempaa porukkaa. Näillä leveysasteilla tarvitaan tietynlaista asennetta. Meillä sekä tieteen tekeminen että opiskelijaelämä hoidetaan tinkimättömällä pohjoisen tyylillä. Ja sitä joko rakastaa tai sitten oppii rakastamaan.

Koulutusta eri tarpeisiin
Lukuisat kotimaiset ja kansainväliset tutkinto-ohjelmat sekä monipuolinen avoimen yliopiston tarjonta takaavat, että voit opiskella haluamallasi tavalla.
Milloin ja miten voi hakea?
Kandidaatti- ja maisteriohjelmiin haetaan yhteishaussa. Jos haluat vaihtaa toiseen tutkinto-ohjelmaan, tutustu siirtohakuun.
12.5.2016

Yhteishaku

8.11.2016

Siirtohaku

Voit hakea kuuteen eri koulutukseen

Kevään toisessa yhteishaussa voit hakea korkeintaan kuuteen eri tutkinto-ohjelmaan ja asettaa ne haluamaasi järjestykseen ensisijaisuuden mukaan. Voit muuttaa hakutoivejärjestystä hakuajan päättymiseen asti.

Katso lisätiedot