Diploma Conferment Ceremony

A Diploma conferment ceremony is the graduation ceremony held in the faculties where the diplomas and certificates are given. Usually the ceremonies take place in the end of each semester. The program may also include speeches, performances and coffee service. Usually, pre-registrations are requested, and the dress code is black tie or smart casual. There are some differences in ceremony practices of the faculties. Remember to check your own faculties instructions!

You can find instructions specific to your own study programme below. All study instructions will gradually be moved to the For you -section. Follow the communication from your faculty to stay up to date on the schedule. Instructions for all faculties can be found here by September 2019 at the latest.

Lukuvuodesta 2018-2019 alkaen valmistumispäiviä on kerran kuukaudessa, mutta valmistumisjuhla eli publiikki järjestetään kaksi kertaa lukuvuodessa (joulu- ja kesäkuussa).

Publiikki eli valmistumisjuhla on suoritettujen tutkintojen julkistamistilaisuus, jossa koulutusdekaani luovuttaa tutkintotodistukset tutkinnon suorittaneille. Publiikkeja järjestetään joulukuussa ja kesäkuussa. Publiikkiin ilmoittaudutaan samalla kun täytetään tutkintotodistushakemus sähköisessä OSAT-järjestelmässä. Järjestelmään kirjadutaan yliopiston käyttäjätunnuksilla. Huomaa, että samana päivänä ei voi valmistua sekä kandidaatiksi että maisteriksi.

Pukeutumisohjeita publiikkia varten: klikkaa tästä.

Publiikki

Publiikki on suoritettujen tutkintojen julkistamistilaisuus, jossa tiedekunnan koulutusdekaani luovuttaa tutkintotodistukset tutkinnon suorittaneille. Publiikki järjestetään kerran lukukaudessa (kesä- ja joulukuussa).  Päivällä järjestettävän, akateemiseksi ja arvokkaaksi luokiteltavan tilaisuuden (muun kuin promootion) asu on ns. tumma puku.

Kesäkuun publiikki järjestetään tiistaina 18.6.2019 (kellonaika ilmoitetaan myöhemmin) salissa L3. Ilmoittautuminen publiikkiin tehdään tutkintotodistushakemuksella. Aikaisemmin kevätlukukaudella 2019 valmistuneet voivat myös halutessaan osallistua publiikkiin. Ilmoittautuminen tehdään osoitteeseen study.education@oulu.fi. Ilmoita myös vieraidesi määrä.

Mikäli valmistunut ei halua osallistua publiikkiin voi tutkintotodistuksen noutaa palvelupiste Kompassista (KE1020, Opintokatu) tutkintopäivänä tai sen jälkeen. Todistus voidaan toimittaa myös postitse vastaanottajan vastuulla kirjaamattomana kirjeenä. Todistuksen noutamistavasta tai postittamisesta ilmoitetaan tutkintotodistushakemuksessa.

Publiikki on suoritettujen tutkintojen julkistamistilaisuus, jossa tiedekunnan koulutusdekaani/dekaani luovuttaa tutkintotodistukset LuK-, FM- ja FL-tutkinnon suorittaneille. Ohjelmassa on mm. koulutusdekaanin ja/tai dekaanin avauspuhe, todistusten jako ja tämän jälkeen juomme kakkukahvit. Luonnontieteellinen tiedekunta järjestää publiikin kevään ja syksyn viimeisen valmistumispäivän yhteydessä. Publiikkiin voivat osallistua kaikki kyseisenä lukukautena valmistuneet. Publiikkiin voit kutsua kaksi vierasta. Muista ilmoittautumisen yhteydessä kertoa vieraidesi lukumäärä ja heidän mahdollinen erityisruokavalionsa. Päivällä järjestettävän, akateemiseksi ja arvokkaaksi luokiteltavan tilaisuuden (muun kuin promootion) asu on ns. tumma puku tai muu juhla-asu. Olennaista juhlassa on kuitenkin itse juhla-asia eli tutkintotodistuksen saaminen. Tervetuloa kaikille publiikkiin!

Kevään 2019 publiikki järjestetään 18.6.2019 kello 14.00 alkaen salissa PR104.

Tieto-ja sähkötekniikan tiedekunnan ja Teknillisen tiedekunnan yhteisessä publiikissa annetaan koulutusdekaanin päätöksellä todistuksia tekniikan kandidaatin, diplomi-insinöörin, arkkitehdin, luonnontieteiden kandidaatin, filosofian maisterin, tekniikan lisensiaatin ja filosofian lisensiaatin tutkinnoista.

Ylemmän korkeakoulututkinnon sekä lisensiaatin tutkintotodistuksia annetaan jokaisessa publiikeissa.

Kandidaatin tutkinnon suorittaneet kutsutaan kevään viimeiseen (kevään aikana valmistuneet) ja syksyn viimeiseen (syksyn aikana valmistuneet) publiikkiin.

Publiikit järjestetään tutkinnon myöntöpäivänä klo 14.15. alkaen Saalastin salissa tai ravintola Kastarissa, jotka sijaitsevat toisiaan vastapäätä. Tilaisuuden arvioitu kesto on noin 1 tunti.

HUOM! Publiikkiin ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä kutsua tilaisuuteen. Tilaisuudesta saa lisäinfoa opintohallinnon palvelupisteestä (study.technology(at)oulu.fi). "Publiikkiohjeesta" löydät publiikkitilaisuuden pukeutumisohjeet.

KEVÄT 2019

Tutkinnon myöntöpäivä (publiikki)

torstai 24.1

torstai 21.2.

torstai 21.3.

torstai 18.4.

torstai 23.5.

tiistai 18.6.

KYSELYT tutkinnon suorittaneille: vastaa seuraaviin kyselyihin suorittamasi tutkinnosta mukaan

Kandidaatintutkinto: Valtakunnallinen kandipalautekysely (kyselyn linkki OSAT-järjestelmässä)

Diplomi-insinöörin tutkinto: TEK:in kysely tekniikan aloilta valmistuville.

Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan lääkärin- ja hammaslääkärinvalatilaisuus järjestetään Saalastinsalissa, Pentti Kaiteran Katu 1, lauantaina 28. päivänä syyskuuta 2019 kello 13.00 alkaen.

Hammaslääketieteen tutkinto-ohjelman viidennellä vuosikurssilla on kevään päätteeksi oma päätösjuhla, johon kutsutaan opetukseen osallistuvat henkilöt ja omaiset. Lisäksi syksyisin järjestetään valmistuneiden lääkäreiden ja hammaslääkäreiden valatilaisuus.

Terveystieteissä ei ole valmistujaisjuhlaa/publiikkia.

Last updated: 28.6.2019