IPR and innovation

Maarit Jokela gives courses in IPR and Innovation for students in various fields. The aim of these courses is to get student familiar with the core skills required to recognize opportunities & needs and how to validate ideas as well how to pitch it. The course gives the basic knowledge from intellectual property rights (IPR) and how to utilize the patent databases to check the novelty of idea.

IP rights and research (maalis- ja lokakuussa, englanniksi, 0.5. ECTS):

The course gives an overview of the crucial role of intellectual property rights (IPR) for business and research. The participant gets a good overview from different forms of IPR (e.g. copyrights, patents, trademarks) and how she/he should take account when giving lectures, publishing results or planning a new business based on own know-how or an invention.

Utilization of patent databases (toukuussa englanniksi, marraskuussa suomeksi, 0.5 ECTS)

The course teaches how to use patent databases when planning a new research project, developing a business idea or checking the novelty of an invention. The participant get a good overview from principles of patenting, reading of patent publications and searching databases.

Ota tekijänoikeudet haltuun! (keväällä ja syksyllä suomeksi, tarpeen mukaan myös englanniksi, 1 pv)

Kurssi antaa tietoa siitä, mitä tekijänoikeuksista on hyvä tietää opettajana, opiskelijana ja tutkijana. Kurssilla käydään läpi, mitä Kopiosto ry:n kopiointilupa mahdollistaa ja mitä tekijänoikeus sallii. Milloin tarvitsen luvan tekijänoikeuksien haltijalta?

Last updated: 28.11.2019