Kohti yrittäjyyttä

Tulevaisuudessa yhä useampi meistä ryhtyy yrittäjäksi. Yliopistokoulutus tarjoaa valmiuksia sekä yrittäjämäisen toimintatavan että yritystoiminnan tueksi.

Yrittäjyyskurssit

Kurssit ovat helppo ja mukava tapa saada tietoa ja luoda pohjaa omalle yrittäjyydelle. Kaikkea ei tarvitse keksiä itse ja samalla saat opintopisteitä tutkintoon. Kursseja on kaiken tasoisille yrittäjäksi aikoville sekä aiheesta kiinnostuneille.

Yrittäjyyden sivuaineen opintojaksot tarjoavat oivalluksia yrittäjyyden eri vaiheista sekä ajankohtaisista teemoista kuten kestävästä kehityksestä, uusista teknologioista ja alustoista, taiteesta ja luovuudesta sekä liiketoiminnan suunnittelusta.

Yrittäjyyden sivuaineopinnot ovat avoimia kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille. Voit suorittaa joko koko kokonaisuuden (25-30 op) tai valita yksittäisiä kursseja oman mielenkiintosi mukaan.

Oulun yliopiston opiskelijoille tarjolla on yrittäjyyteen liittyviä opintojaksoja myös muista korkeakouluista. Mm. liiketoimintaosaamisen perusopintoja voi suorittaa verkko-opintoina yliopistojen yhteisen LITO-verkoston kautta.

Proof-of-Concept (PoC)-rahoitus

PoC (Proof-of-Concept) -rahoitus tähtää kaupallista potentiaalia omaavan keksinnön tai idean ensimmäisen toteutuksen tekemiseen. Sen avulla voidaan osoittaa, että keksintö / idea toimii suunnitellulla tavalla. Ideaalitilanteessa keksintö/idea voidaan tulevaisuudessa kaupallistaa uutena startup-yrityksenä tai lisensoida se jo olemassa olevalle yritykselle.

Rahoituksen tarkoitus on parantaa opiskelijalähtöisten liiketoimintamahdollisuuksien synnyttämisedellytyksiä. Rahoituksen tarjoaa Oulun yliopisto yhdessä Oulun kaupungin kanssa.

Kuka voi hakea:
  • Oulun yliopistossa perustutkintoa suorittava.
  • Tiimissä voi olla myös Oulun yliopiston ulkopuolisia henkilöitä.
  • Hakijana ei voi olla opiskelijan omistama yritys.
Kuinka paljon rahoitusta voi hakea:
  • Rahoitusta voi hakea maksimissaan 5000 € / hanke-ehdotus.
Milloin hakea:
  • Rahoitusta voi hakea niin kauan kuin sitä on vielä jäljellä.
  • Vuoden 2024 haku avautui 27.11.2023.

Sinua voisi kiinnostaa myös