Yrittäjyys

Tulevaisuudessa yhä useampi meistä ryhtyy yrittäjäksi. Yliopistokoulutus tarjoaa valmiuksia sekä yrittäjämäisen toimintatavan että yritystoiminnan tueksi.

Yrittäjyyskurssit

Kurssit ovat helppo ja mukava tapa saada tietoa ja luoda pohjaa omalle yrittäjyydelle. Kaikkea ei tarvitse keksiä itse ja samalla saat opintopisteitä tutkintoon. Kursseja on kaiken tasoisille yrittäjäksi aikoville sekä aiheesta kiinnostuneille. MindBusiness-kurssit ovat hyvä paikka aloittaa, sillä niissä aloitetaan tarkastelemalla omaa yrittäjyyspotentiaalia ja löytämällä yrittäjyyteen sopiva tapa ajatella. Kauppakorkeakoulun yrittäjyyden sivuaine on sopiva jo hieman yrittäjyyteen perehtyneille. Lisäksi tohtorikoulutettaville on omia kurssejaan.

Oulun yliopistossa on integroitu paljon yrittäjyyskoulutusta eri kurssien sisältöön. Esimerkkejä tästä ovat muun muassa kieltenopetus, jossa yrittäjyystaitoja opitaan kielikursseilla kielenopetuksen kautta. Business Talk -kurssin lopuksi järjestetään myös erillinen BizWiz-tapahtuma, jossa opiskelijat esittelevät kurssin aikana luomiaan yritysideoita. Tapahtuma on yleisölle avoin. 

Toimintaympäristöt

Muita yrittäjähenkisiä tapaat Oulu Entrepreneurship Societyn (OuluES) toiminnassa, johon ovat tervetulleita kaikkien alojen opiskelijat ja muut yrittäjyydestä kiinnostuneet. Yrittäjyys ja yrittäjyyteen liittyvät tapahtumat ovat myös yksi Telluksen toiminnan osa-alueista. Tule rohkeasti mukaan!