Informaatiotutkimuksen päivät

Torstai, marraskuu 6, 2014 - Perjantai, marraskuu 7, 2014

Informaatiotutkimuksen yhdistys ry ja Oulun yliopiston Informaatiotutkimuksen oppiaine järjestävät

Informaatiotutkimuksen päivät Oulun yliopistolla

Päivillä tarkastellaan informaatioalan ilmiöitä laajasti sekä tutkimuksen, opetuksen että ammattikäytäntöjen näkökulmista.

Torstai-aamuna 6.11. järjestetään alan tohtoriopiskelijoille doctoral forum. Varsinaiset Informaatiotutkimuksen päivät alkavat klo 12 avauspuheenvuorolla, jonka jälkeen professori Serap Kurbanoglu (Hacettepe University, Ankara, Turkki) pitää keynote-esitelmän aiheesta Green Information Literacy.

Torstai-iltapäivänä ja perjantaina kuullaan noin neljäkymmentä kiinnostavaa esitystä informaatiotutkimuksen eri tutkimusaloilta. Esitysten aiheet vaihtelevat kirjastojen, lukemisen, lukutaitojen, tiedonhaun ja informaatiokäyttäytymisen tutkimuksesta tietojohtamiseen, tutkimusdatan hallintaan sekä tieteellisen viestinnän tutkimukseen. Esityksiä kuullaan yhdeksässä työryhmässä:

1. Monilukutaito ja informaatiolukutaito - tutkimusta ja käytännön sovelluksia

2. Kuvailun ja tiedonhaun uudet muodot ja mahdollisuudet

3. Tietojohtaminen & Tutkimusdatan hallinta yliopistoissa

4. Terveystieto ja -viestintä

5. Tieteellisen viestinnän tutkimus ja informetriikka

6. Informaatio- ja kirjahistorian sekä lukemisen historian tutkimus

7. Informaatiokäyttäytyminen ja -käytännöt

8. Kirjastotutkimus ja kirjaston käsite

9. Informaatio, viestintä, yhteiskunta ja politiikka

Perjantai-iltapäivällä 7.11. ohjelmassa on mm. Suomen kirjastoseuran Koulutus- ja tutkimustyöryhmän järjestämä Kirjastoammattilaisten tulevaisuuden kompetenssit -workshop, jossa tavoitteena on hahmottaa erilaisia mahdollisuuksia kirjastoammattilaiselta vaadittavien kompetenssien kehitykselle lähtien erilaisista mahdollisista kirjastokäsityksistä.

Informaatiotutkimuksen päivien esitelmien abstraktit löydät täältä pdf-tiedostoina:

Katso tarkka ohjelma esitysten otsikoineen oheisesta ohjelmaliitteestä ja ilmoittaudu 26.10.2014 mennessä (https://docs.google.com/forms/d/19CXTvss0IuMLUuydj_6Hk9a-FTmBDxVOjXMZhRSj4xQ/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link).

Tervetuloa!

Lisää kalenteriin