Valaistussuunnittelun täydennyskoulutus alkamassa arkkitehtuurin yksikössä

SISÄTILOJEN VALAISTUS 10 OP

Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikkö järjestää keväällä 2020 sisätilojen valaistussuunnittelua koskevan opintokokonaisuuden  (laajuus 10 op), joka tutustuttaa arkkitehtuurivalaistuksen perusteisiin ja antaa monipuoliset valmiudet suunnitella sisätilojen valaistuksia.

Koulutuksessa saatavaa monialaista teoriataustaa sovelletaan käytäntöön suunnitteluharjoitustyössä oppien samalla valaistussuunnittelun praktiikkaa tukevia taitoja, kuten valaistuslaskentaa ja -mallintamista. Koulutuksessa perehdytään uuteen valaistusteknologiaan ja älykkäisiin valaistusratkaisuihin, joiden avulla voidaan pienentää valaistuksen hiilijalanjälkeä ja saada valaistukseen monenlaista lisäarvoa esimerkiksi hyvinvointiin liittyen.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa, ja sen voi suorittaa molemmissa korkeakouluissa. Keväällä järjestettävä koulutus on hyväksiluettavissa osaksi syksyllä 2020 alkavaa laajempaa valaistussuunnittelijan täydennyskoulutusta (laajuus 60 op).

Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on koulutuksen tai työkokemuksen kautta yhteys valaistusalaan. Näitä ovat muun muassa rakennetun ympäristön suunnittelijat (arkkitehti, rakennusarkkitehti, sisustusarkkitehti, sisustussuunnittelija, maisema-arkkitehti, sähköinsinööri, valaistustekniikan diplomi-insinööri jne), valoilmaisuun liittyvät tai valaistukseen liittyvät kaupallisten alojen ammattilaiset.

Opinnot sopivat kaikille, jotka tarvitsevat työssään valaistussuunnittelun perustietoa tai haluavat laajentaa ja päivittää osaamistaan. Koulutuksen ensisijainen kohderyhmä on Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon alueilla asuvat ja toimivat henkilöt. Haku koulutukseen päättyy 04.12.2019.

Koulutus on osallistujille maksuton. Lisätietoa koulutuksesta ja hakemisesta

Koulutus on osa Oulun yliopiston ja Savonian OSAaValo – Valaistusosaaminen pohjoisen vetovoimana -hanketta. Hanke on Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) tukema ja sitä rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan ja Etelä-Savon ELY-keskukset.

 

Last updated: 13.11.2019