Tilaushistoriat

Oulun yliopiston historioitsijat tekevät tutkimusta myös tilauksesta. Yksikkömme perus- ja jatko-opiskelijoita, tutkijoita ja opetushenkilökuntaa on ollut vuosien varrella mukana varsin monissa ja monen tyyppisissä historiahankkeissa. Meiltä löytyy päteviä tutkijoita ja kirjoittajia mm. kuntien, seurakuntien, yritysten ja yhdistysten historian kirjoittamiseen. Perustutkinto-opiskelijat voivat toteuttaa pienimuotoisia tilaustöitä osana syventäviä opintojaan.

Jos olet kiinnostunut tilaushistorian teettämisestä, voit ottaa yhteyttä asian koordinoinnista ja tiedottamisesta vastaavan "tilaushistoriapoolin" jäseniin (Matti Enbuske, Tiina Kinnunen, Ritva Kylli ja Matti Salo). Yhteyshenkilönä toimii yliopistonlehtori Matti Enbuske, puh. 0294 483302, matti.enbuske(at)oulu.fi.

Perustutkinto-opiskelijat, valmistuneet maisterit ja jatko-opiskelijat löytävät tietoja tarjolla olevista tilaustöistä ja niitä koskevista yleisistä käytänteistä historiatieteiden ilmoitustaululla olevasta säännöllisesti päivitettävästä tiedotteesta.

Muutamia esimerkkejä viime vuosina julkaistuista tilaushistoriatutkimuksista:

• Erkka Kaukonen & Juho Niemelä, Sata vuotta viikatteen varressa: Limingan Niittomiesten historia 1915-2015 (2015)
  • Ritva Kylli, Vapaasta virrasta valjastettuihin vuosiin: Utajärven historia 1865-2015 (2015)
  • Anna Nieminen, Yhdessä ylöspäin: Reisjärven Osuuspankki vuosina 1915-2015 (2015)
  • Karoliina Kemppainen, ''Olkaamme veljiä vieraalla maaperällä'': Oulun Karjalaseura vuosina 1940 - 2010 (2015)
  • Atte Honkaniemi, Aseveliperheiden auttamiseksi, kansallisen yhtenäisyyden lujittamiseksi: Oulun Aseveljien vuodet 1940-45 (2012)
  • Anna Nieminen, Oululaisen opiskelija-asumisen ykköset (2011)
  • Matti Leiviskä, Parakeista passiivitaloihin: Suomen puutaloteollisuuden historia (2009)
  • Aleksi Valtonen, Valoa kansalle, voimaa teollisuudelle: Sähkölaitostoiminta Raahessa 1907-2007 (2007)

Viimeksi päivitetty: 19.1.2017