Finnadvance 15 parhaan joukossa Slushissa

Oulun yliopiston veri- ja imusuonitutkimuksen pohjalta syntynyt startup-yritys Finnadvance valittiin Slush100 -kisaan ilmoittautuneesta 1500 start-upista 15 parhaan yrityksen joukkoon. Finnadvancea oli kisassa edustamassa tutkijatohtori Minna Kihlström biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnasta.

Finnadvance kehittää organ-on-chip-alustoja tutkimukseen ja lääkekehitykseen. Siruteknologian etuja ovat nopeus, muokattavuus ja eettisyys, koska se voi korvata eläinkokeilla tehtävää tutkimusta. Finnadvancen perustaja ja toimitusjohtaja on Prateek Singh. Hän tekee väitöstutkimusta biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa.

Slush100 -pitchauskisaan valittujen yritysten kesken järjestettiin karsinnat keskiviikkona 20.11. Kampin kauppakeskuksen lavalla Helsingissä. Semifinaaleihin valittiin 15 parasta, Finnadvance  näiden joukossa.

Semifinaali käytiin torstaina 21.11. Slushin päätapahtumassa Quantum stagella täydelle yleisölle. Kihlströmin upea pitchaus on katsottavissa YouTubesta (kohdasta 7:26:20). Perjantaina käydyssä finaalissa voittajaksi valittiin Eversend -niminen startup (lue lisää).

Slush-yritystapahtuma järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 19-20.11 ja se keräsi 25000 osallistujaa, 3500 startupia ja 2000 rahoittajaa. Tapahtuman ohessa järjestettiin lukuisia sivutapahtumia, mm. tutkijoille suunnattu Y Science.

 

Kuva: Samuli Pentti

Last updated: 25.11.2019