Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahastolta 15 000 € tunnustuspalkinto ECE yksikön professorille Risto Laitiselle

Pohjois-Pohjanmaan rahasto jakoi 26.5.2017 Oulun yliopistossa järjestetyssä vuosijuhlassaan apurahoina, palkintona ja taidelahjoituksena historialliset 631 000 euroa. Apurahoja jaettiin yhteensä 55 ja professori Risto Laitiselle myönnettiin 15 000 euron suuruinen tunnustuspalkinto ansioistaan sekä tuotteliaana tieteilijänä että taiteilijana. Lisäksi julkistettiin taidelahjoitus Oulun kaupungille. https://skr.fi/fi/ajankohtaista/pohjois-pohjanmaan-rahasto-jakoi-histori...

 
 

Palkinto molekyyleistä musiikkiin yltävän kokonaisvaltaisen sivistyksen rakentajalle

Pohjois-Pohjanmaan rahaston tunnustuspalkinnon sai professori Risto Laitinen. Laitinen (s. 1952) on ansioitunut sekä tieteen että taiteen saroilla. Hän on tekniikan tohtori, epäorgaanisen ja analyyttisen kemian professori ja monivuotinen kemian laitoksen johtaja Oulun yliopistossa. Laitinen on tuottelias tutkija, mistä kertovat noin 300 kansainvälistä julkaisua referoiduissa sarjoissa sekä yli 30 ohjattua väitöskirjaa. Laitinen on myös pidetty opettaja, ja hän on kirjoittanut muun muassa oppikirjan Yleinen ja epäorgaaninen kemia.

Ura kemian alalla on palkitsemisen arvoinen jo itsessään, mutta Risto Laitinen on oiva esimerkki siitä, että tutkijat ovat usein avarakatseisia moniosaajia. Hänellä on osaamista ja mielenkiintoa myös musiikin maailmassa. Laitinen on esimerkiksi toiminut Tuiran kamarikuoron johtajana vuodesta 1998. Hänet tunnetaan myös kuoromusiikkiin erikoistuneena säveltäjänä. Energiaa on riittänyt myös yhteiskunnallisen vastuun kantamiseen. Hän on ollut Professoriliiton aktiivinen kehittäjä monien vuosien ajan ja toiminut muun muassa liiton puheenjohtajana.

Lue koko uutinen täältä:
https://skr.fi/fi/ajankohtaista/pohjois-pohjanmaan-rahasto-jakoi-histori...

Last updated: 14.6.2017