Opiskelijan Oulu

Suomen viidenneksi suurimpana kaupunkina Oulu tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia yli 20 000 korkeakouluopiskelijalle. Oulussa onkin vilkas opiskelijaelämä, ja kokoluokassaan edullisin opiskelija-asuminen.

Tervetuloa opiskelijan Ouluun

Sopivan kokoinen kaupunki

Oulu tunnetaan ainakin murteestaan, teknologiaosaamisestaan ja rennon letkeästä tunnelmastaan. Vuonna 2026 Oulu toimii Euroopan kulttuuripääkaupunkina.

Kaupungin keskustassa voi yhtä lailla nauttia urbaanista tunnelmasta ja palveluista kuin kalastaa joella. Myös hiihto- ja lenkkipolut löytyvät läheltä, ja Oulun pyörätieverkko kattaa koko kaupungin.

Koulutuksen lisäksi Oulusta löytyy monipuolista vapaa-ajan tarjontaa, olipa sitten kyse ruuasta, festareista, kuntosaleista, luistelukentistä, leffoista tai vaikkapa leijalautailusta. Opiskelijakortilla saa esimerkiksi lounasta ja joukkoliikennelipun opiskelijahintaan sekä muita alennuksia useilta palveluntarjoajilta.

Miksi opiskella Oulussa?

Monelta osin Oulun yliopiston ansiosta Oulu on kasvanut houkuttelevia työpaikkoja tarjoavaksi yli 200 000 asukkaan ja yli 20 000 korkeakouluopiskelijan keskukseksi. Oulu on myös kansainvälisesti merkittävä startup-keskittymä.

Opiskelijoiden ajatuksia Oulusta

Joka vuosi tuhannet opiskelijat löytävät oman unelmansa Oulusta. Opintojen ohella Oulussa pääsee osaksi mielenkiintoista yhteisöä ja aktiivista opiskelijaelämää.

Opiskelijan palvelut Oulussa

Opiskelijan tukena ovat kattavat asumisen, liikunnan ja terveydenhuollon palvelut. Keskity nauttimaan opinnoista, kun arki rullaa mutkattomasti.