Opiskelun tuki ja yhteystiedot opiskelijalle

Oulun yliopisto tarjoaa opiskelijoille opiskelun tueksi monenlaisia palveluja. Ohjausta ja neuvontaa tarjotaan opiskelijoille opintopolun eri vaiheissa opintojen suunnitteluun ja HOPSin muokkaukseen, ajanhallintaan, opintojen etenemiseen, harjoitteluun, opinnäytetyön tekemiseen ja työelämään siirtymiseen liittyen.

Ohjausta ja tukea opiskeluun

Omaopettaja on ensisijainen ohjaajasi Oulun yliopistossa. Omaopettaja auttaa sinua suunnittelemaan opintojasi ja laatimaan HOPSin. Voit olla omaopettajan kanssa yhteydessä missä opintojen vaiheessa tahansa, kun tarvitset apua opintojesi suunnittelussa.

Tuutoriisi tutustut heti opintojen alussa. Hän perehdyttää sinut yliopisto-opiskelun käytäntöön sekä tutustuttaa sinut muihin opiskelijoihin. Tuutorisi ottaa sinuun yhteyttä ensimmäisen lukuvuoden alussa. Saat tarvittaessa hänen yhteystietonsa lähipalveluista.

Koulutuksen lähipalvelut auttaa kun tarvitset tukea, neuvontaa tai ohjausta oman tutkinto-ohjelmaasi tai koulutusohjelmaasi liittyvissä kysymyksissä.

Opintopsykologit tarjoavat erityisohjausta esimerkiksi opiskelutaitoihin, jaksamiseen ja stressiin sekä jännittämiseen liittyvissä asioissa.

Career Centre tarjoaa sinulle monipuolista uraohjausta ja opintojesi joka vaiheessa. Tuemme sinua urasuunnittelussa ja -pohdinnoissa, työ- ja harjoittelupaikkojen haussa sekä omalla alallasi verkostoitumisessa. Lisäksi järjestämme työpajoja ja rekrytointitapatumia sekä totetuamme mentorointiohjelmaa.

Yliopiston ICT-palvelut kehittävät ja tarjoavat nykyaikaisia ja monipuolisia IT-palveluja. Täältä näet, mitä palveluja ICT-palvelut tarjoaa sinulle opiskelusi tueksi.