Vaihto-opiskelu

Kaikki Oulun yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat lähteä vaihtoon ja suorittaa osan opinnoistaan ulkomaisessa korkeakoulussa. Lähteä voi, kun on yksi vuosi opintoja suoritettuna Oulun yliopistossa.

Suunnitelmissa vaihto-opiskelu?

Miksi vaihtoon?

Vaihtoon lähteminen on yksi parhaista tavoista hankkia kansainvälistä kokemusta. Oulun yliopisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet opiskella laadukkaissa yliopistoissa ympäri maailmaa. Lisäksi vaihtoon lähteminen on helppoa: apua ja tukea on tarjolla vaihdon kaikissa vaiheissa ja lähtijät saavat apurahan.

Vaihto-opiskelijana osallistutaan vastaanottavan yliopiston opetukseen ja opiskelijaelämään paikallisten veroisena ja asutaan opiskelija-asunnossa. Ulkomailla suoritetut opinnot sisällytetään omaan tutkintoon Oulussa.

Milloin?

Vaihto-opiskelun kesto on vaihto-ohjelmasta riippuen 2-12 kuukautta, eli yksi lukukausi tai kokonainen lukuvuosi. Ensimmäinen vuosi kandidaatin tutkintoa on oltava suoritettuna ennen vaihtoon lähtemistä.

Minne?

Valittavana on useita eri vaihto-ohjelmia ja satoja eri korkeakouluja. Vaihtoon voi lähteä Eurooppaan, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Aasiaan ja Oseaniaan.

Lähde vaihtoon! Näin se käy:

Kysyttävää vaihdosta?

  • Tiedekuntien kv-koordinaattorien yhteystiedot löydät täältä.

  • UNIC Mobility Hub (Telluksessa) on auki tiistaisin klo 10 - 12. Pistäydy käymään ja kysy askarruttavista kansainvälistymiseen liittyvistä asioista asiantuntijaltamme - ennakkoilmoittautumista ei tarvita!

  • Kansainvälisen liikkuvuuden palveluiden virtuaalitoimisto palvelee Zoomissa keskiviikkoisin klo 14 - 15. Kysy mitä tahansa vaihto-opiskeluun tai muuhun kansainvälisyyteen liittyvästä asiasta. Liity mukaan linjoille tästä linkistä! Kevätlukukaudella 2024 virtuaalitoimisto on avoinna ke 10.1. alkaen.