Konenäön ja signaalianalyysin tutkimuskeskus

Konenäön ja signaalianalyysin tutkimuskeskus (CMVS) on luova, avoin ja kansainvälisesti kiinnostava tukimuskeskus, joka yhdistää Oulun Yliopiston konenäön ja biosignaalianalyysin tutkijoiden asiantuntemuksen. Nojaten vuosikymmenten asiantuntemukseen ja laajaan kansainväliseen yhteistyöhön, CMVS tekee jatkuvasti kansainvälisesti tunnustettua uraauurtavaa tutkimustyötä tutkimusalueidensa parissa.

Tutkimus

Konenäön ja signaalianalyysin tutkimuskeskus on saavuttanut uraauurtavia tutkimustuloksia monilla toimintansa alueilla, mukaan lukien tekstuurianalyysissä, kasvokuva-analyysissä, 3D-konenäössä, energiatehokkaissa arkkitehtuureissa sulautetuille järjestelmille sekä biolääketieteen tekniikassa. Yksikön tutkimuksen kohokohtiin lukeutuu Local Binary Pattern (LBP) -menetelmä, LBP-pohjaiset kasvojen kuvaajat sekä menetelmät geometriseen kameran kalibrointiin, jotka ovat paljon viitattuja ja laajalti käytössä ympäri maailman. CMVS:n nykyisen tutkimuksen sovelluskohtiin lukeutuvat affektiivinen laskenta, havaintopohjaiset käyttöliittymät ihminen-tietokone -vuorovaikutukselle, biometria, lisätty todellisuus sekä biosignaalianalyysi.

Tutkimusryhmät

Konenäön ja signaalianalyysin tutkimuskeskus muodostuu kahdesta tutkimusryhmästä: Konenäön ryhmästä (Machine Vision Group) ja Fysiologisen signaalianalyysin ryhmästä (Physiological Signal Analysis Group).

Tutkimusalueet

Datasetit

Ota yhteyttä