Missio: On-line biosensoreiden kehittäminen ihmisfysiologisiin sovellutuksiin, elintarvikealaa palvelevan analytiikan kehittäminen ja tarjoaminen, kasvien arvoyhdisteiden analytiikka ja bioaktiivisuuksien tutkimus sekä kasvimateriaalien prosessointi. Analyysipalvelujen tarjoaminen valituilla sovellusalueilla on aina tärkeä osa toimintaa tutkimus- ja kehitystyön rinnalla.
Ydinosaaminen: Biosensorit: sähkökemialliset entsyymi- ja immunosensorit sekä optiset SPR-sensorit. Kasviperäisten näytemateriaalien monipuolinen prosessointi ja analysointi.
Palvelut: Yhteisrahoitteinen tutkimus, tilaustutkimus, analytiikka, konsultointi, laitteiden ja tilojen vuokraus.
Pääsovellusalueet: Hyvinvointi, urheilu ja liikunta, koti- ja vieridiagnostiikka, elintarviketeollisuus.
Esimerkkejä analyysipalveluista: elintarvikkeiden koostumus (esim. rasvahapot, fenoliyhdisteet, sokerit, C-vitamiini), antioksidatiivisuus (ORAC), bakteerien kokonaismäärä, anionit (mm. hapot), kationit (mm. ammonium).
Esimerkkejä tutkimusmenetelmistä: sylkinäytteiden biosensoripohjaiset analyysit, kasviperäisten näytemateriaalien uutot, fraktioinnit, kuivaukset, bakteerien kasvattaminen sekä DNA-pohjainen profilointi ja tunnistus, hiivojen kasvatus, nisäkässoluviljelmät, kvantitatiivinen PCR, läpivirtaussytometria, entsyymiaktiivisuusmääritykset, verinäytteiden ottaminen ja käsittely.
Lisätietoja
Tutkimuspäällikkö, FT Pekka Kilpeläinen
Tel. +358 294 488 111, etunimi.t.sukunimi(at)oulu.fi
Viimeksi päivitetty: 18.7.2018