Lähde mukaan UniOulu-lähettilääksi

Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijana sinulla on mahdollisuus hakea opiskelijalähettilääksi. Opiskelijalähettilästoiminta tarjoaa sinulle tilaisuuden jakaa omaa opiskelukokemustasi sekä ohjata nuoria heidän tulevaisuuden valinnoissaan. Lisäksi saat arvokasta esiintymiskokemusta ja verkostoidut uusien ihmisten kanssa.
Kaksi Oulun yliopiston collegepaitoihin pukeutunutta hymyilevää naista seisoo messuständillä. Taustalla Oulun yliopiston kampanjakuva.

Miten voin hakea mukaan?

Haku lukuvuodeksi 2024-2025 aukeaa 12.3.2024

 • Hae mukaan 3.9.2024 mennessä.
 • Luethan opiskelijalähettilästoiminnan kuvauksen huolellisesti ennen hakemista.
 • Hakijat haastatellaan ryhmissä hakuajan jälkeen. Haastattelut järjestetään 4.-6.9.2024 ja niihin kutsutaan sähköpostitse heti hakuajan päätyttyä.
 • Valinnat tehdään ja niistä ilmoitetaan haastattelujen jälkeen.

Mitä opiskelijalähettiläät tekevät?

Opiskelijalähettiläät jakavat kokemuksiaan opiskelusta Oulun yliopistossa tekemällä lukio-, oppilaitos- ja varuskuntavierailuja ympäri Suomen. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, tärkeintä on, että haluat päästä kertomaan omasta alastasi sekä opiskelusta Oulussa. Jatka lukemista ja selvitä, olisitko sinä loistava lisä tiimiimme.

Tehtäviin kuuluu:

 • lukiovierailut
 • kampuskierrosten vetäminen yliopistolla
 • osallistuminen livelähetyksiin sekä video- ja valokuvauksiin
 • koulutusmessut, esimerkiksi Hakijan päivä Linnanmaalla, Studia Helsingissä ja Opinlakeus Seinäjoella

Lisäksi sinun on mahdollista tuottaa sisältöä yliopiston sosiaalisen median kanaviin, kuten Instagramiin, Snapchatiin ja TikTokiin sekä osallistua yliopiston muiden yksiköiden vastuulla oleviin tilaisuuksiin.

Miksi hakea opiskelijalähettilääksi?

Kokemus

Pääset esittelemään yliopisto-opiskelua lukio-, oppilaitos- ja varuskuntavierailuilla, osallistumaan opiskelumessuille sekä luomaan sisältöä yliopiston sosiaalisen median tileille. Tutustut uusiin ihmisiin ja saat ohjata nuoria heidän tulevaisuuden valinnoissaan. Opiskelijalähettiläinä olette yhtenäinen tiimi, jossa jokaisen persoonallisuus saa tulla esille.

Koulutus ja vertaistuki

Osallistut kattaviin koulutuksiin, kuten lukiovierailu-, palkkio- ja esiintymiskurssille. Opiskelijalähettilästoimintaa johdetaan Oulun yliopiston hakijamarkkinoinnin tiimistä ja lähettiläillä on tukenaan kokeneet lähettiläskapteenit. Kaikkiin tehtäviin perehdytetään ja muilta lähettiläiltä saat arvokasta vertaistukea.

Verkostoituminen

Tutustut muihin opiskelijoihin sekä yliopiston henkilökuntaan. Tulet luoneeksi uusia ystävyyssuhteita, saat vertaistukea ja opit lisää myös muista aloista. Kasvatat verkostoasi kuin huomaamatta, kun osallistut eri lähettilästehtäviin yhdessä muiden kanssa.

Työelämän taidot

Kehität vuorovaikutus-, yhteistyö- organisointi- ja markkinointitaitojasi ja saat arvokasta esiintymiskokemusta. Tunnistat paremmin oman osaamisesi ja oman alasi mahdollisuudet. Opiskelijalähettilästyö on loistava lisä ansioluetteloon.

Matkustaminen

Pääset tutustumaan eri kaupunkeihin ja kuntiin Suomessa edustamalla yliopistoamme lukiovierailuilla ja messuilla.

Palkkio

Opiskelijalähettiläänä saat palkkion tehtävistäsi, mikä tekee osallistumisesta myös taloudellisesti kannattavaa.

Opiskelijalähettiläämme kokemus:

Lähdin mukaan opiskelijalähettilästoimintaan, koska halusin tarjota lukiolaisille tukea ja tsemppiä tulevaisuuden valintojen kanssa jakamalla oman polkuni yliopistoon. Toiminnan kautta olen saanut haastaa itseäni, onnistunut vahvistamaan minäpystyvyyttäni ja ennen kaikkea saanut kokea merkityksellisyyden tunteita, kun saan nähdä, miten tarinani on inspiroinut tulevaisuuttaan pohtivia nuoria. Parasta toiminnassa on ehdottomasti lukiovierailumatkat ympäri Suomea, missä oman tarinani jakamisen lisäksi saan kuulla inspiroivia tarinoita muilta lähettiläiltä.

Ida-Lotta, UniOulu-lähettiläs vuodesta 2021, lähettiläskapteeni vuodesta 2023

Millainen on hyvä opiskelijalähettiläs?

Mitä odotamme sinulta:

Aktiivista osallistumista

Odotamme opiskelijalähettilään käyvän lukuvuoden aikana vähintään viidellä lukiovierailulla. Lukiovierailu voi olla yksittäinen esittely Oulun alueen oppilaitoksessa tai kiertue muualla Suomessa, jolloin vierailuja kertyy samalla kerralla enemmän. Esimerkiksi tyypillinen kahden päivän lukiovierailukiertue sisältää 2–5 oppilaitosta.

Positiivista asennetta

Opiskelijalähettiläänä edustat omaa alaasi, yliopistoa ja ohjaat nuoria löytämään oman suuntansa. Tässä tehtävässä tarvitset iloista asennetta ja valmiutta kohdata erilaisia ihmisiä ja tilanteita.

Sitoutumista yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan

Opiskelijalähettiläänä sitoudut tiimiin yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan, mutta tehtävistä voi pitää myös taukoa esimerkiksi vaihto-opiskelujakson ajan.

Olet oma itsesi

Lähettiläät ovat mukana omana itsenään, juuri sellaisina kuin ovat. Riittää, että haluat auttaa lukiolaisia löytämään sopivan alan omaa opiskelukokemustasi jakamalla. Aiempaa kokemusta lukiovierailuista tai markkinointiin liittyvää osaamista ei tarvitse olla.

Tutustu lähettilästoimintaan

Opiskelijalähettiläskoulutukset syksyllä 2024

 • Koko päivän mittainen koulutustapaaminen kaikille lähettiläille Hailuodossa pe 13.9.2024
 • Lukioesittelykoulutus, vaihtoehto 1 ma 16.9.2024 klo 16.00–18.00 Tellus Stage
 • SoMe-koulutus ke 17.9.2024 klo 16.00–17.00 Tellus Stage
 • Esiintymis- ja vaikuttavuuskoulutus ti-to 24. – 26.9.2024 klo 9.00–16.00, jokainen valitsee yhden (1) päivän, jolloin osallistuu koulutukseen, Kasvitieteellinen puutarha Vanamo ja Sara
 • Lukioesittelykoulutus, vaihtoehto 2 ti 1.10.2024 klo 16.00-18.00
 • Laita nämä päivämäärät jo kalenteriisi!

Lähettilästyö pähkinänkuoressa

Käy koulutuksissa, osallistu lukiovierailuille ja messuille, tapaa muita lähettiläitä ja kerää merkittäviä kokemuksia, joista on sinulle hyötyä myös tulevaisuudessa!

Tee hakemus opiskelijalähettilääksi