Arkkitehtuuri

Arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma Oulun yliopistossa tarjoaa monipuoliset tiedot ja taidot rakennusten, kaupunkitilojen ja yhdyskuntien suunnitteluun. Arkkitehtina olet ammattilainen, jonka työkenttään vaikuttavat yhteiskunta, ekologia, talous ja tekniikka.
People skiing on ice in the Northern environment. In the background houses with modern architecture.

Tutustu arkkitehtuuriin alana

Opiskele arkkitehtuuria Oulussa

  • Työnantajien arvostama arkkitehtikoulu, josta on valmistunut lukuisia palkittuja arkkitehtejä.
  • Koulutus antaa monipuoliset tiedot ja taidot rakennusten, kaupunkitilojen ja yhdyskuntien suunnitteluun.
  • Opetuksen erityisalana on muuttuva pohjoinen rakennettu ympäristö.
  • Opiskelet kannustavassa ilmapiirissä yhteisössä, jota yhdistää tavoitteellinen ote opintoja kohtaan.
  • Koulutus antaa sinulle vankan osaamisen, jonka avulla olet vahvoilla alan työmarkkinoilla.

Arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma

Aloituspaikkoja

50

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja arkkitehti

Tutkinnon laajuus

180 + 120 opintopistettä

Hakuaika

Kevään toinen yhteishaku 13.-27.3.2024

Rakennetun ympäristön asiantuntijaksi innovatiivisesti ja kestävästi

Arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma tarjoaa sinulle monipuoliset tiedot ja taidot rakennusten, kaupunkitilojen ja yhdyskuntien suunnitteluun. Kasvat innovatiiviseksi rakennetun ympäristön erikoisosaajaksi eettisesti, ekologisesti ja kestävästi.

Opiskelijana opit huolehtimaan muun muassa ympäristön tilasta, viihtyisyydestä, asuttavuudesta ja ympäröivästä luonnosta. Opit tuntemaan kestävän kehityksen periaatteet ja rakennusmateriaalien ympäristövaikutukset, ja sinusta kasvaa puurakentamisen asiantuntija ja estetiikan osaaja.

Oulussa sijaitsee maailman pohjoisin arkkitehtikoulu. Opetuksen erityisalana on muuttuva pohjoinen rakennettu ympäristö. Sinua kannustetaan löytämään omat vahvuusalueesi monipuolisessa tutkinto-ohjelmassa. Kandidaatin tutkinnon opetusalat ovat arkkitehtuurin historia ja korjaussuunnittelu, nykyaikainen arkkitehtuuri, rakennussuunnittelu sekä yhdyskuntasuunnittelu.

4 700 €

mediaanipalkka

vain 1 %

työttömänä

Tiimityöskentelyä ja kädentaitoja

Opintosi perustuvat pitkälti henkilökohtaiseen ohjaukseen, ja pääset kartuttamaan erityisosaamista ja kädentaitoja tekemällä harjoitustöitä sekä itsenäisesti että ryhmätyönä. Opintojesi edetessä pääset käyttämään myös digitaalisia suunnittelutyökaluja.

Oulun yliopiston tasokkaassa arkkitehtuurin yksikössä vallitsee rento ja lämmin yhteishenki, joka mahdollistaa tiiviin tiimityöskentelyn.

Valmistuttuasi sinulla on erinomaiset valmiudet työskennellä monipuolisissa tehtävissä kaikkialla maailmassa. Voit työllistyä esimerkiksi yksityiseen suunnittelutoimistoon, kunnalle tai valtiolle. Arkkitehtina olet monen näkökulman ja osatekijän ammattilainen, jonka työkenttään vaikuttavat yhteiskunta, ekologia, talous ja tekniikka.

Tutustu arkkitehtuurin opintosisältöihin

Löydät arkkitehtuurin tutkinto-ohjelman rakenteen ja kurssisisällöt Oulun yliopiston opinto-oppaasta.

Arkkitehti, rakennetun ympäristön asiantuntija

Opit huolehtimaan ympäristön tilasta, viihtyisyydestä, asuttavuudesta sekä ympäröivästä luonnosta ja tuntemaan kestävän kehityksen periaatteet ja rakennusmateriaalien ympäristövaikutukset.

Lue Paulan monipuolisesta urasta