Yleisöluento tulevaisuuden energiajärjestelmästä

Wolfgang Eberhardt: Designing the Energy System of the Future. Luento järjestetään englanniksi ja on avoin kaikille. Paikka: Oulun teatteri (Pikisali). Luento on osa Oulussa järjestettävän International Conference on Electronic Spectroscopy and Structure (ICESS) konferenssin ohjelmaa.
Electricity transmission

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Oulu Theatre (Pikisali), Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu

Lisää tapahtuma kalenteriin

Energiajärjestelmän muuttaminen puhtaaksi, vakaaksi, edulliseksi ja kestäväksi järjestelmäksi on 2000-luvun suurimpia haasteita maailmassa. Luennollaan Eberhardt valottaa nykyisen järjestelmän ongelmakohtia ja maalaa tutkimustietoon perustuvan vision kustannustehokkaasta energiajärjestelmästä, joka kykenee vastaamaan yhteiskunnan alati kasvaviin energiatarpeisiin ja luomaan taloudellista kasvua ilman suuria uhrauksia elintasossamme.

Wolfgang Eberhardt opiskeli fysiikkaa Giessenissä ja Hampurissa, josta hän valmistui vuonna 1978. Hän on toiminut professorina muun muassa TU Berliinissä ja CFEL DESY Hampurissa. Lisäksi hänellä on kokemusta muun muassa tutkimusinstituutin johtajana IFF Jülichissa ja BESSY:n tieteellisenä johtajana Berliinissä. Hänellä on myös Uppsalan yliopiston kunniatohtorin arvo. Hän työskentelee nykyisin itsenäisenä konsulttina. Hänellä on yli 350 referoitua julkaisua ja kolme patenttia. Hänen tutkimusintressejään ovat muun muassa atomien, molekyylien ja kiinteiden aineiden elektronisten ominaisuuksien tutkiminen ja energiatutkimus.

Lue lisää luennon aiheesta ja luennoitsijasta englanninkieliseltä tapahtumasivulta.

Lähde: W. Eberhardt, ‘Designing the Energy System of the Future’, ISBN 979845872873-7, Amazon Direct Publishing (2021).

Luento on osa Oulussa järjestettävän International Conference on Electronic Spectroscopy and Structure (ICESS) konferenssin ohjelmaa.

Viimeksi päivitetty: 15.8.2023