Mikko Finnilä

Finnila

Väittelin Oulun yliopistosta 2014 pysyvien orgaanisten yhdisteiden luutoksisuudesta. Tein poikkitieteellistä tutkimusta kansainvälisenä yhteistyönä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Karoliinisen instituutin ja Cranfieldin yliopiston kanssa.

Tutkijatohtorina aloitin myös nivelrikkotutkimukset. Pian väittelyn jälkeen liityin Rami Korhosen tutkimusryhmään luun ja ruston biofysiikan yksikössä Itä-Suomen yliopistossa. Tämä työ keskittyi selvittämään varhaisia kudosmuutoksia ja solujen biomekaniikka traumaattisessa nivelrikossa. Osana ensimmäistä tutkijatohtorikauttani vietin reilut puoli vuotta Calgaryn yliopistossa, jossa työskentelin Prof. Walter Herzogin ryhmässä. Palasin Oulun yliopistoon 2017 kehittämään röntgen mikrotomografiaan pohjautuvia menetelmiä erityyppisille materiaaleille ja laitteille. Toimin myös myöhemmin DIOS ryhmän varajohtajana ja vastasin lääketieteen tekniikan oppiaineesta lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Vuodesta 2022 olen johtanut omaa tutkimusryhmää. Tällä hetkellä pyrimme ymmärtämään paremmin rustokudoksen happitasapainon aistimista ja säätelyä. Kehitämme myös kuvantamisteknologioita, joilla pyrimme tunnistamaan tehokkaita lääkeainetia kuljettavia biomateriaaleja, joita voidaan käyttää tuki- ja liikuntaelin vaurioiden hoitoon.

Tutkimusaiheet

  • Kuvantaminen, biomateriaalit, biomekaniikka, tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Tutkijan tiedot

Yhteystiedot

Sähköposti

mikko.finnila@oulu.fi