Petri Ahokangas

PhD
Johtaja, professori
Liiketoimintamallit, Strategia, Kansainvälistyminen

Martti Ahtisaari Instituutti
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu

Professori Petri Ahokangas

Petri Ahokangas on syntynyt Kannuksessa vuonna 1966, väitellyt kauppatieteiden tohtoriksi 1998 Vaasan yliopistossa ja työskennellyt teollisuudessa sekä erilaisissa tutkimus- ja opetustehtävissä, muun muassa kansainvälisen liiketoiminnan ma. professorina. Hän on Oulun yliopistiossa ohjelmistoliiketoiminnan dosentti ja Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa tulevaisuuden digitaalisten liiketoiminnan professori.

Ahokangas on Martti Ahtisaari Instituutin johtaja lokakuusta 2022.

Ahokangas on kansainvälisen ja uuden liiketoiminnan tutkija, joka on erikoistunut korkean teknologian, digitaalisen liiketoiminnan ja erityisesti vistintäalan (5G- ja 6G-ratkaisut ja palvelut) teemoihin liiketoimintamallien, ekosysteemien, strategioiden sekä kansainvälistymisen näkökulmasta. Hän on osallistunut useisiin kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin ja hänellä on yli 300 kansainvälistä tieteellistä julkaisua.

Opetuksessa Ahokangas on paneutunut strategisen johtamisen, tulevaisuustutkimuksen, kansainvälisen liiketoiminnan sekä yrittäjyyden teemoihin. Hän on toiminut muun ohella pitkään liikkeenjohdon EMBA-kouluttajana ja -vastuuhenkilönä.

Petri Ahokankaan tieteellisiä julkaisuja:

Oulun yliopisto.

Scopus

Google Scholar

Open acces kirja "The changing world of mobile communications" löytyy täältä: https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-031-33191-6

Yhteystiedot

Sähköposti

petri.ahokangas@oulu.fi

Puhelinnumero

0294 487 792