Hae tohtorikoulutukseen

Oletko kiinnostunut tohtorin tutkinnosta?

Oulun yliopistossa tohtorikoulutuksen opiskeluoikeutta haetaan Tutkijakoululta (UniOGS). Tutkijakoulun päätehtävänä on edistää korkeatasoista tohtorikoulutusta. Tohtoriopiskeluoikeuden haku on auki suurimman osan vuodesta. Oulun yliopiston tutkijakouluun valitaan parhaat ja motivoituneimmat hakijat. Tutustu tarjontaamme, verkostoidu meritoituneiden tutkijoiden kanssa ja luo itsellesi ainutlaatuinen urapolku.

Oulun yliopisto ja tutkijakoulu lyhyesti

22

Tutkinto-ohjelmaa

1600

Väitöskirjatutkijaa

Vuonna 1958 perustettu Oulun yliopisto on yksi Suomen suurimmista ja maailman pohjoisimmista yliopistoista. Oulun yliopistossa on 8 tiedekuntaa, 13 500 opiskelijaa ja lähes 3500 työntekijää kahdella kampuksella, Linnanmaalla ja Kontinkankaalla. Oulun yliopisto sijoittuu maailman yliopistojen joukossa kolmen prosentin kärkeen.

Tohtorikoulutuksen laatua ja väitöskirjatutkijoiden tasa-arvoista koulutusympäristöä tukee vuonna 2011 perustettu Oulun yliopiston tutkijakoulu. Tutkijakoulussa on 1600 aktiivisia väitöskirjatutkijaa, joilla on tukenaan ohjaaja(t), seurantaryhmä ja asiantunteva akateeminen verkosto. Oulun yliopisto tarjoaa väitöskirjatutkijoilleen innovatiivisen tutkimusympäristön ja korkeatasoisen koulutuksen.

Löydä oma alasi

Oulun yliopistossa tarjotaan laadukasta ja monipuolista tohtorikoulutusta, jossa panostetaan vankan tieteenalakohtaisen asiantuntemuksen ja tutkijataitojen luomiseen, pedagogisen osaamisen kehittämiseen ja monipuolisten työelämätaitojen saavuttamiseen.

Jokainen väitöskirjatutkija kuuluu oman alansa tohtoriohjelmaan, joka tarjoaa ainutlaatuisen koulutusympäristön ja verkoston. Koulutuksen sisältö ja loppututkinto määrittyy tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelman mukaisesti.

Monitieteisessä yliopistossamme toimii 22 tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelmaa ja niiden sisällä yhteensä 50 pääainetta. Tervetuloa tutustumaan tutkinto-ohjelmatarjontaamme!

Valmis liittymään UniOGS-yhteisöön?

  • Hakemukset tehdään verkossa osoitteessa opintopolku.fi.
  • Hae tutkijakouluun! Haut tutkijakouluun ovat auki 1.1.–30.4. ja 1.7.-31.10.

Mitä tarvitaan hakemiseen?

Tohtoriopiskeluoikeutta hakiessa seuraavien valintaperusteiden tulee täyttyä:

Miten hakea?

Alta löydät sinulle tärkeitä ohjeita, joihin tutustumalla varmistat hakuprosessin sujuvan etenemisen. Tarkista että kaikki tarvittavat dokumentit tulevat ajallaan mukaan hakemukseen.

Täytä hakemus tutkijakouluun Opintopolku.fi -palvelussa. Löydät kaikki Oulun yliopiston tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelmat hakusanalla "UniOGS".

Rahoitus ja avoimet paikat