Hae tohtorikoulutukseen

Oulun yliopisto tarjoaa laadukasta ja monipuolista tohtorikoulutusta, jossa panostetaan vankan tieteenalakohtaisen asiantuntemuksen ja tutkijataitojen luomiseen, pedagogisen osaamisen kehittämiseen ja monipuolisten työelämätaitojen saavuttamiseen. Oulun yliopiston tutkijakoulu tukee väitöskirjatutkijoita ja ohjaajia tohtorikoulutuksessa sekä kehittää tohtorikoulutusympäristöä laadukkaaksi ja tasa-arvoisuutta tukevaksi.
Hakuajat tohtorikoulutukseen ovat 1.1.–30.4. ja 1.7.-31.10.

Tutkijakoulun tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelmat

Jokainen väitöstutkija kuuluu tohtoriohjelmaan, joka tarjoaa ainutlaatuisen koulutusympäristön ja verkoston. Koulutuksen sisältö ja loppututkinto määrittyy tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelman mukaisesti. Monitieteisessä yliopistossamme toimii 22 tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelmaa ja niiden sisällä yhteensä 50 pääainetta. Tervetuloa tutustumaan tutkinto-ohjelmatarjontaamme!

22

Tutkinto-ohjelmaa

1600

Väitöskirjatutkijaa

Valmis liittymään UniOGS-yhteisöön?

  • Hakemukset tehdään verkossa osoitteessa Opintopolku.fi.
  • Haut tohtorikoulutukseen ovat auki 1.1.–30.4. ja 1.7.-31.10.

Ennen hakulomakkeen täyttämistä

Tohtorikoulutukseen valittavilla hakijoilla tulee olla suoritettuna soveltuva taustatutkinto hyvillä arvosanoilla. Hakijalla tulee olla myös riittävä kielitaito ja väitöstutkimukseen sitoutunut pääohjaaja.

Alle on koottu kaikki hakemiseen vaadittavat tiedot ja asiakirjat, joilla osoitat kelpoisuutesi tohtorikoulutukseen. Hakemuksella tulee olla hyvälaatuiset sähköisesti skannatut värilliset kopiot hakuasiakirjoista. Jos et liitä vaadittuja hakuasiakirjoja Opintopolun hakemuslomakkeelle, hakemuksesi ei etene arviointiin ja se hylätään.

Vaadittavat hakuasiakirjat:

Hakeminen

Täytä opiskeluoikeushakemus Opintopolku -palvelussa. Löydät kaikki Oulun yliopiston tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelmat hakusanalla "UniOGS".

Haun jälkeen

Tohtoriohjelmatoimikunta käsittelee kokouksissaan hakuaikana tulleita hakemuksia ja esittää opiskeluoikeuden myöntämistä tohtoriohjelmatoimikunnan puheenjohtajalle, joka tekee päätöksen opiskeluoikeuden myöntämisestä. Saat viestin Opintopolusta paikan vastaanottamisesta, kun opiskeluoikeus on sinulle myönnetty.

Rahoitus ja avoimet paikat

Yleisesti tohtorikoulutusta rahoitetaan tohtoriohjelmien, yliopiston opetustehtävien, säätiöiden apurahojen tai tutkimusryhmien rahoituksella (ks. Oulun yliopiston avoimiet työpaikat -sivu). Rahoituksesta ja rahoitussuunnitelmasta tulee keskustella tulevan pääohjaajan kanssa ennen opiskeluoikeuden hakemista.