Hae opiskelijalähettilääksi

Jos olet Oulun yliopiston tutkinto-opiskelija, sinulla on mahdollisuus hakea opiskelijalähettilääksi. Tutustu opiskelijalähettilästoimintaan ja hae mukaan iloiseen joukkoomme.

Miten voin hakea mukaan?

Haku lukuvuodeksi 2023-2024 on avoinna

 • Voit hakea opiskelijalähettilääksi 5.9.2023 mennessä.
 • Luethan opiskelijalähettilästoiminnan kuvauksen huolellisesti ennen hakemista.
 • Hakijat haastatellaan ryhmissä hakuajan jälkeen. Haastattelut järjestetään 6.-8.9.2023 ja niihin kutsutaan sähköpostitse heti hakuajan päätyttyä.
 • Valinnat tehdään ja niistä ilmoitetaan haastattelujen jälkeen.

Tutustu lähettilästoimintaan

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Opiskelijalähettiläitä tarvitaan kaikilta Oulun yliopiston opiskelualoilta. Mukana tiimissä on persooniltaan ja taustaltaan erilaisia opiskelijoita. Osa on aivan opintojen alussa, osa pian valmistumassa.

Lähettiläät ovat mukana omana itsenään, juuri sellaisina kuin ovat.  Riittää, että haluat auttaa lukiolaisia löytämään sopivan alan omaa opiskelukokemustasi jakamalla. Aiempaa kokemusta lukiovierailuista tai markkinointiin liittyvää osaamista ei tarvitse olla. 

Kuka voi hakea?

Kaikki Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijat voivat hakea opiskelijalähettilääksi. Voit siis hakea, jos opiskelet missä tahansa kandidaatti- tai maisterikoulutuksessa Oulun yliopistossa.  

Etsimme opiskelijoita kaikista tiedekunnista ja ohjelmista, mutta erityisesti mukaan kaivataan opiskelijoita IT-aloilta, luonnontieteiden ja tekniikan tutkinto-ohjelmista.  

Millaista on olla opiskelijalähettiläs?

Opiskelijalähettiläät esittelevät yliopisto-opiskelua lukiolaisille. Välillä yleisönä on yläkouluikäisiä tai ammattiopistossa opiskelevia. 

Opiskelijalähettiläät jakavat kokemuksiaan opiskelusta Oulun yliopistossa tekemällä lukio- ja oppilaitosvierailuja, Instagram- ja Snapchat- sisältöjä sekä livelähetyksiä Oulun yliopiston kanavissa. Opiskelijalähettiläät osallistuvat myös messuihin ja tapahtumiin.  

Opiskelijalähettiläänä pääset luomaan uusia ystävyyssuhteita, hiomaan esiintymis- jaoulu vuorovaikutustaitojasi työelämää ajatellen. Pääset myös tutustumaan UniOulu Ambassadoreihin, jotka ovat myös opiskelijalähettiläitä ja opiskelevat englanninkielisissä tutkinto-ohjelmissa.  

Opiskelijalähettiläänä toimimisesta eri tehtävissä maksetaan palkkio.  

Kylmiltään et joudu töihin, sillä perehdytämme kaikki opiskelijalähettiläät tehtäviin. Konkarilähettiläiltä saat myös roimasti vertaistukea. 

Opiskelijalähettiläänä tutustut toisten alojen opiskelijoihin, saat roimasti käytännön esiintymiskokemusta ja opit tiimityöskentelyä. Pääset matkustamaan moneen suomalaiseen kaupunkiin ja kuntaan. Saat myös tuntumaa koulutusmarkkinointiin. 

Opiskelijalähettiläiden toimenkuvaan kuuluvat esimerkiksi:

 • lukiovierailut kouluissa etänä ja paikan päällä 
 • lukiolaisryhmien tapaaminen yliopistolla 
 • Instagram ja Snapchat takeoverit
 • livelähetykset  ja videot 
 • opiskelumessut, esimerkiksi Oulun korkeakoulupäivä, Studia ja Opinlakeus. 

Toiminnassa voi olla mukana koko opiskeluajan. Tarvittaessa voit pitää välillä taukoa esimerkiksi vaihdon ajan. 

Minut valittiin opiskelijalähettilääksi, mitä nyt?

Syksyllä 2023 järjestetään kaksi koko päivän koulutusta ja tehtäväkohtaisia perehdytyksiä tehtäviin ja tapahtumiin: 

 • Perjantai 15.9.2023 Hailuoto: Koko päivän mittainen koulutustapaaminen kaikille lähettiläille, valokuvaus 
 • 19. – 21.9.2023 Esiintymiskoulutus, jokainen valitsee yhden (1) päivän, jolloin osallistuu koulutukseen. 

 • Laita nämä päivämäärät jo kalenteriisi! Lyhyempien (1-2 tuntia) koulutuskertojen päivämäärät tarkentuvat elokuussa. 

Opiskelijalähettiläänä sitoudut tiimiin yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan, mutta tehtävistä voi pitää myös taukoa esimerkiksi vaihto-opiskelujakson ajan.  

Opiskelijalähettiläillä on tukenaan lähettiläskapteenit. Kaikki perehdytetään kaikkiin tehtäviin ja muilta lähettiläiltä saat paljon vertaistukea. 

Tiimiä tuetaan ja johdetaan

Opiskelijalähettilästoimintaa johdetaan Oulun yliopiston hakijamarkkinoinnin tiimistä. Opiskelijalähettiläillä on lisäksi tukenaan kaksi lähettiläiden joukosta valittua tiiminvetäjää. 

Opiskelijalähettilästoiminnan kautta verkostoidut muiden opiskelijoiden ja yliopiston henkilökunnan kanssa ja voit saada yllättäviäkin näkökulmia myös tulevaisuuden suunnitelmiisi.