Oulu Brain & Mind

Oulu Brain & Mind on alueellinen neurotieteiden ja tutkimuksen yhteistyöverkosto. Oulu Brain & Mind on osa Kansallista Neurokeskusta.

Info

Kansallisen neurokeskuksen Oulu Brain & Mind -alueverkoston toiminta on käynnistynyt Oulussa 2021 vuoden lopussa. Oulun yliopiston ja Oulun yliopistollisen sairaalan omistaman verkoston keskeisimpänä tavoitteena on lisätä yhteistyötä yliopisto-, sairaala- ja yritysmaailmojen välillä sekä tuoda tunnetuksi pohjoissuomalaista neurologian alan tutkimusta. Työtä tehdään rakentamalla tutkijoiden, yritysten ja muiden toimijoiden verkostoa niin alueellisesti kuin kansallisestikin.

Pohjois-Suomen lääketieteellinen osaaminen on keskittynyt Oulun yliopistolliseen sairaalaan ja Oulun yliopistoon sekä näiden tutkimusorganisaatioon (Oulu Medical Research Center, MRC). Oulussa on vuosikymmenten ajan tehty merkittävää tutkimusta useiden harvinaisten neurologisten sairauksien saralla.

Oulun alueen vahvuutena on monitieteisyys, ja erityisinä osaamisalueina neurotieteiden kannalta esille nousevat diagnostiikka, tieto- ja viestintätekniikan sekä mobiili- ja pelialan osaaminen, vahva terveysteknologiasektori sekä tutkimusta tukevat infrastruktuurit, kuten biopankit, perusteilla oleva genomikeskus, potilasrekisterit, väestökohortit ja kuvantamisen infrastruktuurit.

Kansallinen neurokeskus on yhteistyöverkosto, joka luo uuden toimintaympäristön tutkijoille ja sidosryhmille sekä parantaa neuro- ja aivosairauksiin liittyvän tutkimuksen näkyvyyttä ja tiedon saatavuutta.

Ohjausryhmä