Lähiopetus

Lähes kaikilla kieli- ja viestintäkoulutuksen kursseilla on lähiopetusta. Opetus on ns. pienryhmäopetusta, ei luentotyyppistä opetusta, ja läsnäolovaatimus on yleensä 80–100 %. WebOodin kurssikuvauksesta näet aina, mitkä ovat kurssin tavoitteet ja työtavat. Yksi opintopiste tarkoittaa opiskelijalle 27 tuntia työtä, josta lähiopetusta n. 13 tuntia.

Kieltä ja viestintää oppii puhumalla toisten kanssa eli käyttämällä kieltä aktiivisesti. Kielten opiskelu ja käyttö ovat taitolajeja. Opettaja on tukenasi. Eteneminen aloittelevalta taitotasolta itsenäisen tai jopa taitavan kielenkäyttäjän tasolle edellyttää runsaasti työtä ja vuorovaikutusta kielen puhujien kanssa.

Kieli- ja viestintäkoulutuksen kursseilla opettelet taitoja opiskelua ja työelämää varten. On ensinnäkin hyvä muistaa tulla tunneille ajoissa – näin kunnioitat toisten työtä ja aikatauluja. Kursseilla saat monenlaisia akateemisia ja käytännön oppeja esimerkiksi esiintymiseen ja kirjalliseen viestintään. Lähiopetuksessa keskitytään puhumiseen ja tuetaan kommunikaatiotaitoja. Suullisessa viestinnässä tärkeintä on, että viestisi menee perille ja että kommunikoit sujuvasti. Viestiessäsi eri tilanteissa taitosi kehittyy paremmaksi koko ajan. Ota siis rennosti ja avaa sanainen arkkusi, millä kielellä haluatkin!