Ensikosketus mahdolliseen opiskelupaikkaan

Vuoden verran olen harkinnut Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun lukion jälkeen opiskelemaan hakemista ja nyt minulle avautui loistava mahdollisuus päästä TET-harjoittelun merkeissä tutustumaan ja näkemään omin silmin, minkälaista se voisi olla. Voin
TET-harjoittelija Emma istuu kauppakorkeakoulun portaikossa

Vuoden verran olen harkinnut Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun lukion jälkeen opiskelemaan hakemista ja nyt minulle avautui loistava mahdollisuus päästä TET-harjoittelun merkeissä tutustumaan ja näkemään omin silmin, minkälaista se voisi olla. Voin kertoa, että tämä tutustuminen on ehdottomasti lisännyt mielenkiintoani kauppakorkeakoulua kohtaan.

Opiskelen tällä hetkellä Kaustisen musiikkilukiossa toista vuotta. Kiinnostukseni kauppatieteisiin syttyi yhteiskuntaopin kursseilla lukion ykkösvuonna. Opiskellut aiheet tuntuivat mielenkiintoisille ja heräsi ajatus, että näitä voisi opiskella enemmänkin. Lukiomme tarjoaa hienon mahdollisuuden lähteä kahdeksi päiväksi tutustumaan itseään kiinnostavaan opiskelu- tai työpaikkaan ja päätin hyödyntää tämän tilaisuuden tulemalla tutustumaan Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun.

Olen viettänyt täällä nyt kaksi päivää ja päässyt näkemään ja kuulemaan niin paljon, että välillä on mennyt pää vähän pyörällekkin kaikesta uudesta, mutta kokonaisuudessaan minulla on ollut todella antoisat kaksi päivää.

Maanantaina aamulla tutustuin minua ohjaaviin ihmisiin ja pääsin myös näkemään Oulun yliopiston kampusta. Sari Perätalo esitteli minulle lukiolaisille suunnattua yrittäjyyskurssia ja sain kertoa mielipiteitäni sen sisällöstä lukiolaisen näkökulmasta. Kävimme lounaalla yliopistoravintolassa ja tarjolla oli hyvin monipuolista ruokaa. Ruokailun jälkeen olin seuraamassa elämäni ensimmäistä luentoa! Luennolla käsiteltiin sisältömarkkinointia ja vaikken kaikesta ihan päässyt selville, niin opin kuitenkin ihan huimasti uutta. Iltapäivällä kävin vielä professori Satu Nätin ja Sauli Sohlon kanssa kahvilla, jonka jälkeen päivä olikin pulkassa.

Tiistaina aloitin päiväni kiltahuoneeseen tutustumisella, jossa tietenkin juotiin kahvit ja juteltiin opiskelijoiden kanssa Finanssi ry:n toiminnasta ja siitä minkälaista on opiskella kauppakorkeakoulussa. Sen jälkeen lähdin seuraamaan luentoa, jossa esiteltiin Kipuwex-yritystä. Luento oli englanniksi, joka minua aluksi vähän jännitti, mutta loppujen lopuksi ymmärsin yllättävän hyvin. Tämän jälkeen suuntasimme jälleen lounaalle. Kun lounas oli syöty, vietin loppupäivän kirjoittaessa tätä tekstiä ja päivittelin myös Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun Instagram stooriin kuvia tekemisistäni.

Kokonaisuudessaan vietin hyvin antoisat kaksi päivää ja ajatus kauppakorkeakouluun hakemisesta vahvistui. Vierailuni oli todella hyvin järjestetty, josta pakko sanoa iso kiitos kaikille siihen osallistuneille! Saa nähdä olenko täällä syksyllä 2021 itse opiskelijana.

Teksti: Emma Heikkala