Biologia

Oulun yliopistossa opiskelet biologiaa niin kentällä kuin laboratoriossa. Opintoihisi niveltyy luontevasti korkealaatuinen ekologian ja genetiikan tutkimus.
Biologi tutkii kasvia suurennuslasilla, taustalla on metsää.

Biologian maisteriohjelma

Aloituspaikkoja

8

Tutkintonimike

Filosofian maisteri

Opintojen kesto

2 vuotta

Opintojen laajuus

120 opintopistettä

Hakuaika

Kevään toinen yhteishaku 13.-27.3.2024

Tutustu alaan

Opiskele biologiaa Oulussa

  • Sinulle on tarjolla maan laajimmat kenttäkurssit, joilla pääset tutustumaan Pohjois-Suomen luontoon ja sen tutkimiseen.
  • Käytössäsi ovat myös modernit molekyylibiologian laboratoriot ja maastotyömenetelmät.
  • Saat kiinnostavia kansainvälisiä harjoittelumahdollisuuksia huippulaboratorioissa ja kenttäasemilla.
  • Korkeatasoinen ekologian, evoluutio- ja molekyylibiologian tutkimus niveltyy opintoihisi monikulttuurisessa opiskeluympäristössä.
  • Avoin ja aktiivinen opiskelijayhteisö on tukenasi.

Biologian maisterikoulutus tarjoaa sinulle asiantuntemusta eliökunnan kehityksestä ja monimuotoisuudesta geeni- ja solutasolta eliöiden käyttäytymiseen ja vuorovaikutussuhteisiin elollisen ja elottoman ympäristön kanssa.

Maisterikoulutuksen suoritettuasi osaat tuottaa biologista tutkimustietoa ja käsitellä aineistoja tilastollisin ja bioinformatiikan menetelmin. Opit keskeisiä molekyylibiologisia menetelmiä ajantasaisissa laboratorioissa ja maastotyömenetelmiä sekä luonnonlukutaitoa kenttäkursseilla.

Oulun yliopisto tarjoaa Suomen laajimmat kenttäkurssit, mikä takaa opiskelijoille erittäin vankat lajintuntemustaidot. Lisäksi opiskelijoiden käytössä ovat molekyylibiologian uudet tutkimus- ja opetuslaboratoriot.

Monikulttuurisuutta edistää kansainvälinen opiskeluympäristö, jossa kohtaat tutkijoita ja opettajia sekä opiskelukavereita eri maista.

Biologian opiskelijoille on tarjolla kiinnostavia kansainvälisiä harjoittelu- ja vaihto-opiskelumahdollisuuksia niin molekyylibiologian huippulaboratorioissa kuin kenttätöissäkin tropiikista aina arktiselle alueelle.

Monipuoliset työllistymismahdollisuudet

Pääaineeksesi saat valita joko ekologian tai genetiikan ja molekyylibiologian. Jos päädyt kouluttautumaan biologian aineenopettajaksi, sivuaineiksi kannattaa valita maantieteen opinnot.

Jos valitset pääaineeksi ekologian, sijoitut todennäköisimmin tutkimuslaitoksen tai konsulttiyrityksen palvelukseen tai alan opettajaksi.

Jos puolestaan valitset pääaineeksi genetiikan ja molekyylibiologian, päädyt todennäköisimmin yliopiston, maatalouden- tai metsäntutkimukseen liittyvän laitoksen, lääkeyrityksen tai muun bioalan yrityksen palvelukseen.

Jos suoritat aineenopettajan suuntautumisvaihtoehdon, saat pätevyyden opettaa peruskoulun, lukion tai jonkin muun oppilaitoksen aineenopettajana.

Valmistuttuasi työnimikkeesi voi olla esimerkiksi:

  • biologian, maantiedon ja terveystiedon lehtori
  • kalastusbiologi
  • ympäristötarkastaja
  • suojelubiologi
  • ympäristöasiantuntija.

Tutustu biologian opintosisältöihin

Löydät biologian maisteriohjelman rakenteen ja kurssisisällöt Oulun yliopiston opinto-oppaasta.