Loistavat alumnimme

Valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti osaamisellaan vaikuttavat alumnimme ovat suuri ylpeyden aiheemme. Alumnitarinoissa kerromme, millaisille monipuolisille työurille kasvattimme ovat opintojensa jälkeen työllistyneet. Toivomme, että sinäkin saat niistä inspiraatiota ja iloa omaan tekemiseesi.  
Kaksi naispuolista Oulun yliopiston alumnia istuu Ainolan puistossa kiikussa.

65 000 valmistunutta

”Halusin näyttää, että täältä tullaan ja kaikki on mahdollista.”
- Vuokko Hirvonen, Vuoden Alumni 2020

Oulun yliopistosta valmistuneita on jo lähes 65 000 ja alumnikunta vahvistuu joka vuosi reilusti yli tuhannella uudella maisterilla ja reilusti yli sadalla tohtorilla. Oulun yliopiston alumneja ovat kaikki Oulun yliopistossa tutkinnon sekä MBA:n tai eMBA:n suorittaneet.

Opintojen myötä syntynyt yhteys yliopistoon säilyy ikuisesti. Valmistuneiden työelämätuntemus ja uratarinat hyödyttävät opiskelijoitamme, opetuksen kehittämistä, uransa alkuvaiheessa olevia sekä alan vaihtoa tai täydennyskoulutusta harkitsevia. Mikä on sinun tarinasi: mistä olet tulossa tai minne olet menossa?

Uppoudu alumnitarinoihin

Oulun yliopistosta valmistuneet työllistyvät hyvin monipuolisiin tehtäviin yrityksiin, organisaatioihin ja julkishallintoon. Osa taas toimii yrittäjinä. Monitieteisessä yliopistossa oma tutkinto on mahdollista rakentaa hyvin omannäköiseksi ja persoonalliseksi.

92 %

maistereista on töissä

90 %

tohtoreista on töissä

Lähde: Valtakunnallinen uraseurantakysely 2019

”Työ toki itsessään opettaa, mutta tutkinnosta sain kattavan pohjan ja tietotaidot.”
- Lauri Rannaste, biokemian alumni

Sinua voisi kiinnostaa myös