Lisäaikaa saaneen opiskelijan ilmoittautuminen

Opiskelija voi hakea lisäaikaa opintojen loppuun saattamiseen, mikäli hän ei ehdi suorittaa kaikkia tutkintoon vaadittuja opintoja ennen opiskeluoikeusajan päättymistä. Myönteisen lisäajanpäätöksen saatuaan, hänen on ilmoittauduttava opiskeluoikeudelle läsnäolevaksi joko sähköisessä palvelussa tai henkilökohtaisesti tiedekunnan lähipalveluissa asioimalla.

Lisäajan päätöksen saamisen jälkeen

Opiskelijalle lähtee tieto tehdystä päätöksestä ja ohjeet lisäaikaa saaneen opiskelijan lukuvuosi-ilmoittautumisesta

Mikäli olet saanut lisäaikaa opintojesi loppuun suorittamiseen, on sinun ilmoittauduttava opiskeluoikeudelle läsnäolevaksi. Et voi suorittaa opintoja, ellet ole ilmoittautunut läsnäolevaksi. Lisäajan aikana ei voi olla poissaolevana. Ilmoittautuminen tehdään joko sähköisesti OILIssa tai henkilökohtaisesti käymällä lähipalveluiden palvelupisteellä.

Ilmoittautuminen sähköisesti OILI:ssa

Voit ilmoittautua OILIn kautta sähköisesti, mikäli lukuvuosi-ilmoittautumisaika on käynnissä ja opiskeluoikeutesi jatkuu katkeamattomana siitä, kun varsinainen opiskeluoikeutesi on päättynyt ja olet ollut ilmoittautuneena läsnä- tai poissaolevaksi edelliselle lukuvuodelle.

Ilmoittautuminen koulutuksen lähipalveluissa

Sinun täytyy ilmoittautua henkilökohtaisesti koulutuksen lähipalveluissa, mikäli lisäaika on myönnetty sinulle lukuvuosi-ilmoittautumisaikojen ulkopuolella.

Ilmoittaudu henkilökohtaisesti myös, mikäli käyttäjätunnuksesi on umpeutunut opiskeluoikeusajan päättymisen vuoksi tai OILI-ilmoittautuminen ei jostain muusta syystä onnistu.

Huomaathan, että sinulta voidaan periä myös uudelleenkirjaamismaksu, mikäli opiskeluoikeutesi on päättynyt ja se joudutaan aktivoimaan lisäajan päätöksen yhteydessä tai olet laiminlyönyt ilmoittautumisen alkuperäisen tutkinnonsuoritusajan ollesssa voimassa.