Opintojen aloittaminen keväällä 2024

Tervetuloa Oulun yliopistoon! Täältä löydät tietoa opiskelupaikan vastaanottamisesta, tärkeistä päivämääristä sekä ilmoittautumisesta opintoihisi, jos aloitat opintosi keväällä 2024.

Opiskelupaikan vastaanotto

Uuden opiskelijan opiskelupaikan vastaanotto tapahtuu Oma Opintopolku -palvelussa ja yliopistoon ilmoittautuminen tulee mahdolliseksi paikan vastaanottamisen jälkeen.

  • Syksyn siirtohaussa hyväksyttyjen opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 18.12.2023 klo 15:00.
  • Mikäli paikan vastaanottoa ei tehdä määräaikaan mennessä, opiskelija menettää opiskelupaikkansa.

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi

Syksyn 2023 valinnoissa hyväksytyksi tulleiden ja Oulun yliopistosta paikan vastaanottaneiden uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 20.12.2023 mennessä. Kun opiskelija ilmoittautuu läsnäolevaksi, tulee hänen samalla maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Uuden opiskelijan sähköinen ilmoittautuminen tehdään Oma Opintopolku -asioinnin yhteydessä paikan vastaanottamisen jälkeen. Voit muokata yhteystietojasi sähköpostiin tulleen hakemuksen muokkauslinkin kautta tai päivittää tiedot hakemuksellasi Oma Opintopolku -palvelussa. Jos tietojen päivittäminen ei onnistu, ota yhteyttä hakijapalveluihin.

  • Huomaathan, että sinun tulee sekä ottaa opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa että ilmoittautua yliopistoon. Mikäli et ole ilmoittautunut opiskelijaksi 20.12.2023 mennessä, ota viipymättä yhteyttä Oulun yliopiston koulutuksen lähipalveluihin.
  • Sähköisessä palvelussa voi ilmoittautua ainoastaan läsnäolevaksi sekä syys- että kevätlukukaudelle.
  • Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista tai opiskelijan tulee ilmoittautua poissaolevaksi, tulee ilmoittautuminen hoitaa ottamalla yhteyttä Koulutuksen lähipalveluihin, mielellään sähköpostitse. Mikäli hoidat ilmoittautumisen koulutuksen lähipalveluiden kautta, voit jo etukäteen täyttää ilmoittautumislomakkeen lomake-sivulta.
  • Huom! Vaikka olisit ilmoittautunut läsnäolevaksi jonkin muun opiskeluoikeuden perusteella ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, ilmoittaudu silti Oma Opintopolku -asioinnin yhteydessä. Jäsenmaksua ei tällöin peritä uudelleen.

Opintojen aloittaminen

Lisätietoa opintojen aloittamisesta ja opintoihin valmistautumisesta löydät kootusti Opintojen aloittaminen -sivulta.