Kieli- ja viestintäkoulutus

Hyvä opiskelija! Kielten opiskelu on osa tutkintoasi ja investointi tulevaisuuteen. Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutus järjestää tarvitsemasi kielten kurssit kaikissa tiedekunnissa.

Kieli- ja viestintäkoulutus

Kieliopinnot kuuluvat osaksi tutkintoasi, joten huolehdithan niiden suorittamisesta hyvissä ajoin. Kieliopintoja ovat kotimaiset kielet (suomi ja ruotsi) ja vieras kieli. Vieraana kielenä opiskelet  yleensä englantia, mutta voit myös opiskella muita kieliä  ja vaihtaa vieraan kielen englannista tietyin ehdoin esimerkiksi saksan opintoihin.

Oulun yliopistossa voit opiskella myös ranskan, japanin ja venäjän kursseja, kaikki alkeista edistyneemmälle tasolle.

UUTUUS: Kieli- ja viestintäkoulutuksessa alkoi syyskuussa 2022 Ukrainan kielen alkeiskurssi 1. Kevätlukukaudella 2023 järjestetään Ukrainan kielen alkeiskurssi 2.  Opiskelijat voivat ilmoittautua opintojaksolle Pepissä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kurssille maksutta erillisellä opiskeluoikeudella, ota yhteyttä study.languages@oulu.fi.

Avoimessa tai kesäyliopistossa voit lisäksi perustutkinto-opiskelijana opiskella ympäri vuoden kiinaa, arabiaa, espanjaa, italiaa ja portugalia, sekä joitakin tutkintoon kuuluvia kursseja.

Tervetuloa meille opiskelemaan kieliä!

Kielet osana tutkintoasi

Miksi kieli- ja viestintäopinnot kuuluvat tutkintoon?

Opinnoissasi ja työelämässä tarvitset vahvoja kieli- ja viestintätaitoja sekä kulttuurien tuntemusta. Olet matkalla akateemiseksi asiantuntijaksi, ja se edellyttää oman alan käsitteiden ja viestintätapojen hallintaa niin suomeksi kuin muilla kielillä. Työvoima liikkuu – missä sinä olet kymmenen vuoden kuluttua?

Jokainen tiedekunta päättää itse, lakia noudattaen , kuinka paljon kussakin tutkinto-ohjelmassa opiskellaan kieliä ja viestintää. Sivuiltamme löydät kunkin kielen kohdalta oman tiedekuntasi tutkintoon kuuluvat kielikurssit. Kursseille ilmoittaudutaan Pepissä tai Tuudossa.

Suorita kieliopinnot ajoissa

Saat kieliopinnoista eniten irti ja suoritat ne stressaamatta kun jaat opinnot tasaisesti.

Aloita siis ajoissa!

Ota yhteyttä

Korona-aikana tavoitat meidät verkossa:

1. Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat tyypillisesti muotoa etunimi.sukunimi@oulu.fi

2. Jos et tiedä kenen puoleen käännyt, käytä service desk: study.languages@oulu.fi

Sijainti ja osoite

Kieli- ja viestintäkoulutus sijaitsee  Linnanmaan kampuksella, Koneenkadulla, Arkkitehtuurin osaston yläpuolella, 4. kerroksessa, tila ST450.

Portaikko on T2, jonka lähettyvillä sijaitsee myös  postilaatikkomme. Portaiden vieressä olevalla hissillä pääsee ylimpään kerrokseen klo 8.00-16.00 arkipäivinä. Katso kampuskartta

Käyntiosoite
Pentti Kaiteran katu 1, Linnanmaa

Postiosoite
PL 8000
90014 Oulun yliopisto

Puh. 0294 480 000
Fax 08 344 064
oulun.yliopisto(at)oulu.fi