Posteri

Ohje posterin tekemiseen ja esittämiseen

Postereiden koko

Tulosta posteri mukaan konferenssin tullessasi. Posterin tulee olla pystysuuntainen, korkeus enintään 134 cm x leveys 90 cm. Posteri on esillä 1-2 päivää riippuen osallistumisestasi. Huolehdithan posterin pois lähtiessäsi. Posterinäyttelyyn on varattu aikaa molempina konferenssipäivinä. Olisi hyvä, jos tekijä(t) olisivat paikalla vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin posterinäyttelyiden aikana. Nastat posterin kiinnitykseen löytyvät paikan päältä valmiina.

Vinkkejä posterin tekemiseen   

Käytä posterissa selkeitä, helposti luettavia fontteja.  Vähemmän on enemmän. Tiivistä teksti mahdollisimman lyhyeksi. Älä käytä liian pientä fonttikokoa. Fonttikoko on vähintään 25 pt tekstissä ja 50 pt otsikossa. Ei ole suositeltavaa käyttää pelkästään isoja kirjaimia tai lihavoitua tekstiä.   

Pyri selkeyteen. Vältä monimutkaisia kaavioita, sillä niitä on vaikea hahmottaa lopullisessa posterissa. Lisää vain kuvia, jotka ovat hyvälaatuisia ja jotka tuovat posteriin olennaista lisäarvoa.  Tarkista vielä lopuksi, että teksti erottuu hyvin taustasta (ts. posteri on saavutettava: kontrasti tekstin ja taustan välillä riittävän suuri). Vaalea tausta ja tumma teksti on yleensä hyvä valinta.  

Tieteellinen tutkimus

Tieteellistä tutkimusta esittävä posteri tulee jaotella seuraavasti: tausta, tarkoitus, menetelmät, tulokset ja johtopäätökset. Muuten voit suunnitella posterin rakenteen vapaasti, edellä mainitut kohdat huomioiden. Esim. edellä mainittujen otsikoiden sijainnin ja painopisteen posterissa voit vapaasti päättää.

Kehittämishanke

Kehittämishanketta esittävä posteri tulee jaotella seuraavasti: tausta ja kehittämistarpeen tunnistaminen, ongelman ratkaisuprosessi, tulokset, käytännön seuranta ja arviointi, johtopäätökset. Muuten voit suunnitella posterin rakenteen vapaasti, edellä mainitut kohdat huomioiden. Esim. edellä mainittujen otsikoiden sijainnin ja painopisteen posterissa voit vapaasti päättää.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä ennen konferenssia Sari Pramila-Savukoskeen (sari.pramila-savukoski@oulu.fi tai Anne Oikariseen (anne.oikarinen@oulu.fi)