Pysäköinti ja autopaikat

Oulun yliopistolla on autopaikkoja Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla, harjoittelukouluilla ja Koskelan toimipisteessä. Yliopiston henkilökunta, opiskelijat, yhteistyökumppanit ja palveluntuottajat voivat hakea autopaikkoja käyttöönsä eParking-sovelluksen kautta. Vierailijoille on tarjolla maksullisia autopaikkoja lyhytaikaispysäköintiin.

Autopaikan varaaminen yliopistolta

Auton lämmityspaikka-alueen käyttöoikeus on aluekohtainen. Lämmityspaikka-alueen käyttöoikeus oikeuttaa pysäköimään ja käyttämään lämmitystolppaa vain sillä alueella, jolle lupa on myönnetty. Lämmityspaikka-alueen käyttöoikeuden maksaminen pitää tehdä ehdottomasti laskussa ilmoitettuun päivämäärään mennessä, koska maksamatta jätetyt paikat vapautuvat uudelleen haettaviksi.

Auton lämmityspaikka-alueen käyttöoikeuden hinta on käyttöoikeusjaksolla 2020-2021 henkilökunnalle ja sidosryhmille 120 €/12 kk. Opiskelijoille lämmitystolpallisen autopaikka-alueen käyttöoikeuden hinta on 100 €/12 kk. Käyttöoikeusjakson jälkeen lämmityspaikka on mahdollista jättää vahvistamatta uudelle sopimuskaudelle. Myös määräaikaisia kuukauden mittaisia autopaikka-alueiden käyttöoikeuksia on mahdollista lunastaa, jolloin lämmityspaikka-alueen käyttöoikeuden hinta on 20 €/kk.

Lämmitystolpattomien autopaikkojen käyttö on ilmaista, mutta käyttö vaatii rekisteröitymisen käyttäjäksi. Rekisteröityminen oikeuttaa käyttämään yliopiston hallussa olevia lämmittämättömiä autopaikkoja, mutta ei takaa  autopaikan vapaana olemista.

Vapautuvien lämmityspaikka-alueiden käyttöoikeuksien haku on yleensä lokakuussa. Hakemuksessa on ehdottomasti perusteltava tarve lämmityspaikkaoikeuden saamiselle. Vahvistetusta lämmityspaikka-alueen käyttöoikeudesta lähetetään sähköpostiviesti. Käyttöoikeuskaudella päätökset uusista lämmityspaikka-alueiden oikeuden saaneista tehdään viikoittain.

Linnanmaan kampuksen pysäköintikartta

eParking-järjestelmän käyttö

Vierailijoiden pysäköinti

Aikarajoitetut paikat ovat vapaasti vierailijoiden käytettävissä. Lisäksi Linnanmaalla on maksullisia asiakaspysäköintipaikkoja noin 25 kpl kolmella eri autopaikka-alueelle. Asiakaspysäköintipaikat on merkitty erillisillä kylteillä ja maksu paikasta tapahtuu eParking, EasyPark tai ParkMan -sovellusten kautta. Lisäksi kaikki yliopiston lämpötolpattomat autopaikat toimivat maksullisina asiakaspysäköintipaikkoina.

Linnanmaan kampuksen pysäköintikartta

Lisätiedot: tilat@oulu.fi