Brown Bag -seminaari: Arktisten yhteisöjen resilienssi ja hyvinvointi

Tässä seminaarissa keskustelemme arktisten yhteisöjen resilienssistä ja hyvinvoinnista. Seminaari järjestetään Linnanmaan Telluksen Stagella tiistaina 2.5. klo 11–12. Tapahtuma on englanninkielinen.
Image of brown lunch paper bag and text "University of Oulu, Brown Bag research lunch seminar"

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Tellus Stage Linnanmaan kampuksella & online

Lisää tapahtuma kalenteriin

Seminaarissa puhuvat Biodiverse Anthropocenes -profilaatioteeman professori Thora Herrmann ja arktisen tutkimuksen professori Arja Rautio Thule instituutista. Herrmann on tutkinut muun muassa ympäristön muutoksen vaikutuksia arktisen alueen alkuperäiskansojen elämäntapaan, kulttuuriin ja perinteisiin. Rautio tarkastelee tutkimuksessaan arktisella alueella asuvien ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.

Ilmoittaudu seminaariin täällä. Mikäli osallistut paikan päällä, voit ilmoittautua 26.4. asti, ja verkossa osallistujien ilmoittautuminen on auki 1.5. asti.

Pyydämme kaikkia osallistujia ilmoittautumaan riippumatta, osallistuvatko he etäyhteydellä vai paikan päällä. Seminaari striimataan Brella-alustalla, ja linkki Brellaan lähetetään vain ilmoittautuneille. Brellassa voi myös verkostoitua samoista tutkimusaiheista kiinnostuneiden kollegojen kanssa ja vierailla virtuaaliständeillä, jotka esittelevät Oulun yliopiston tarjontaa. Lisäksi seminaarin esitysten kalvot ovat saatavilla Brellassa. Seminaariin paikan päällä osallistuville on tarjolla lounasta.

Tämän kevään Brown Bag -seminaareissa tutustumme, kiinnostavan poikkitieteellisen keskustelun ohella, Biodiverse Anthropocenes -profilaatioteeman tutkijoihin ja heidän tutkimukseensa. Suomen Akatemian rahoittamassa tutkimusteemassa tutkitaan käynnissä olevaa biodiversiteetin katoa, joka uhkaa monilajista hyvinvointia ja planetaarista kestävyyttä. Tutkimusteemassa luodaan myös tulevaisuuteen suuntautuvia ratkaisuja niin arktiselle alueelle kuin ympäri planeettaamme.

Brown Bag -lounasseminaareissa Oulun yliopiston tutkijat pääsevät tuomaan lempiaiheitaan esille omaa alaansa laajemmalle yleisölle ja käymään poikkitieteellisiä keskusteluita oman alansa ilmiöistä. Brown Bag -seminaarit ovat avoinna kaikille. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Viimeksi päivitetty: 26.4.2023