Dialogue on Defending Democracy

Mitä demokratia merkitsee sinulle? Miten sinä ymmärrät demokratian? Mitä sinä voit tehdä demokratian vahvistamiseksi? Onko yhteisömme demokraattinen? Mitä muut demokratian puolustamisesta ajattelevat?

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Lisää tapahtuma kalenteriin

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tehnyt näkyväksi sen, että eläminen demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole itsestäänselvyys. Demokratian perusta on sinunkin yhteisöjäsi koskettavassa elämäntavassa, jonka ytimessä ovat vapaus olla oma itsensä ja erilaisten ihmisten yhdenvertaisuus. Pohjimmiltaan demokraattinen elämä perustuu arjen tekoihin niin kotona, työpaikoilla, kouluissa ja harrastuksissa kuin myös kuntien ja valtion hallinnossa sekä eduskunnassa.

Demokratian puolustusdialogit tarjoavat mahdollisuuden kokoontua käsittelemään rakentavasti käsillä olevaa kriisiä ja pohtia keinoja vahvistaa demokratiaa.

Keskustelujen tavoitteena on ymmärtää paremmin, mitä demokratia kullekin merkitsee. Mikä huolestuttaa ja mitkä asiat luovat luottamusta tässä kriisissä? Mitä voimme tehdä demokratian puolustamiseksi? Mikä saa Oulun yliopiston toimimaan demokratian vahvistamiseksi?

Kutsumme keskusteluun Oulun yliopistoyhteisön jäseniä!

Keskustelu on osa Demokratian puolustusdialogeja. Eri puolilla Suomea ja Eurooppaa järjestetään 28.4 ja 9.6. dialogeja, joissa osallistujat pääsevät käymään monimuotoista keskustelua demokratian puolustamisesta, kuulemaan toistensa näkemyksiä, jakamaan havaintoja ja pohtimaan mitä voimme tehdä demokratian vahvistamiseksi.

Dialogien kirjausten pohjalta tehdään yhteenveto siitä, kuinka yksilöt ja yhteisöt voivat vahvistaa demokratiaa omalla toiminnallaan sekä miten paikallinen, kansallinen ja kansainvälinen demokratian puolustaminen kytkeytyvät toisiinsa. Yhteenveto julkaistaan kaikkien käyttöön ja valtiovarainministeriö toimittaa sen myös valtion ja kuntien hallintoon.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.4. tästä: https://link.webropolsurveys.com/S/EB1374B171118A8E

Keskusteluryhmään mahtuu maksimissaan 8 henkilöä.

Keskustelun järjestäjä

Anni Huovinen / Strategian ja tiedepolitiikan yksikkö

Lisäinfo
anni.huovinen@oulu.fi

Tervetuloa mukaan! Sinua tarvitaan!

Viimeksi päivitetty: 22.4.2022