Ihmistieteiden datasta ja tekoälystä aineksia liiketoiminnalle

Kuinka avoimesta tekstidatasta louhitaan hyödyllistä tietoa päätöksenteon tueksi ja tuleeko puhe-emootioiden tunnistuksesta tekoälymarkkinan seuraava kasvuajuri?
HAiLife_2_webinaari

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Oulun yliopiston LeaF-infrastruktuuri & Zoom-etäyhteys

Lisää tapahtuma kalenteriinTervetuloa webinaariin kuulemaan yritysesimerkkejä ihmistieteiden datan käyttömahdollisuuksista liiketoiminnassa.

Avoimeen tekstidataan perustuvat tilannekuvat ja simulaatiot päätöksenteon tukena

Yrittäjä ja tutkija Harri Ketamo omaa 20 vuoden kokemuksen kognitiivisista tieteistä, tekoälystä, adaptiivisista järjestelmistä ja pelikehityksestä. Hänen yrityksensä HeadAI kehittää semanttista tekoälyä läpinäkyvää päätöksentekoa varten. Ketamo on pitänyt yli 300 esitystä, julkaissut yli 100 vertaisarvioitua tutkimusartikkelia ja kehittänyt tuotteita, joita käytetään yli 120 maassa ympäri maailmaa.

Puhe-emootioiden tunnistus - voiko tekoäly havaita aggression puheesta ja hälyttää apua?

TkT Laura Laaksonen on Lead Data Scientist Loihde AI -yrityksessä. Hänellä on 20 vuoden kokemus audio- ja sensorituotekehityksestä kuluttajaelektroniikan alalta, erityisesti puheenkäsittelyn sekä koneoppimismallien soveltamisesta algoritmikehityksessä.

Loihde AI:n Seppo Nyrkkö on datatieteilijä ja kieliteknologian väitöskirjatutkija Helsingin yliopistosta. Seppo tutkii kielellisten ilmausten koneellista käsittelyä tekoälyn ja rakenteellisten käsitemallien avulla, ja pohtii ihmisten ja koneen vuorovaikutusta arjessa.

Ilmoittaudu tapahtumaan!

Aika: Pe 2.12.2022 klo 9.00–10.30

Paikka: Oulun yliopiston LeaF-infrastruktuuri & Zoom-etäyhteysTapahtuma on osa HAiLife-hankkeen maksutonta seminaarisarjaa.

Ohjelma:

09:00 HeadAI: Avoimeen tekstidataan perustuvat tilannekuvat ja simulaatiot päätöksenteon tukena, Harri Ketamo

09:40 Loihde AI: Puhe-emootioiden tunnistaminen - seuraava tekoälymarkkinan kasvuajuri? Laura Laaksonen & Seppo Nyrkkö

10:30 Webinaarin päätös

Paikan päällä osallistuvien on mahdollista jäädä tutustumaan LeaF -tutkimusinfrastruktuuriin ja sen datankeruumahdollisuuksiin.

Lämpimästi tervetuloa!

Viimeksi päivitetty: 10.11.2022