Luonnontieteiden Storytime: Terhi Pohjamo

Keskustelu lähetetään suorana Oulun yliopiston Instagram-tilille @UniOulu keskiviikkona 16. kesäkuuta klo 15. Haastattelijana toimii Sigma ry:n hallituksen jäsen opiskelija Niko Sallanko.

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Instagram: @unioulu

Vieraile tapahtumassa

Lisää tapahtuma kalenteriin

Terhi valmistui Biofysiikalta vuonna 2001. Sivuaineina hänellä oli lääketieteellinen tekniikka, fysiikka, teknillisten tieteiden matematiikka, ranskan kieli, sekä signaalinkäsittely. Lisäksi hän oli opintojen aikana vuoden Erasmus-vaihdossa Itävallan Grazissa.

Kansainvälisestä kokemuksesta ja kielitaidosta oli hyötyä, kun Terhi pääsi nykyiseen työpaikkaansa Euroopan Patenttivirastoon vuonna 2002. Hänen tehtävänsä on lääketieteellisten mittauslaitteiden ja menetelmien patenttihakemusten analysointi, käsittely ja lopulta päättäminen niiden keksinnöllisyydestä. Hän siis määrittää, saako hakija patentin vai ei. Työskentely EPO:ssa on hyvin monikielistä, sillä virallisina työkielinä ovat englanti, saksa ja ranska. Tule kuulemaan, millaista on olla luonnontieteilijänä Euroopan päätöselimissä!

Tapahtuma pidetään suomeksi.

Storytime-tapahtumat ovat kaikille avoimia. Tapahtumat on suunniteltu opiskelijoille avuksi ja inspiraatioksi oman uran suunnitteluun. Jos sinulla on hyvä puhuja mielessä tai haluat kysyä jotain, laita sähköpostia osoitteeseen telluslinnanmaa@oulu.fi.

Viimeksi päivitetty: 4.4.2022