Maantieteen päivät 4.-5.11.2021

Maantieteen päivät 2021 järjestetään virtuaalitapahtumana ja tapahtuma on ilmainen kaikille osallistujille. Vallitsevien rajoitusten vuoksi emme pysty takaamaan riittäviä turvavälejä osallistujille paikan päällä.
Ihmisiä istumassa pöytien ääressä

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Lisää tapahtuma kalenteriin

Ilmoittaudu tapahtumaan

Julkista keskustelua leimaavat erilaiset yhteiskunnalliset ja ympäristölliset kriisit ja haasteet sekä ratkaisuja niihin peräänkuuluttavat otsikot. Ilmiöt ilmastonmuutoksesta biodiversiteettikatoon, talouden kriiseistä kaivostoiminnan ympäristöhaittoihin sekä kestävästä matkailusta alueelliseen eriytymiseen ja hyvinvointiin kytkeytyvät toisiinsa ajassa ja paikassa.

Vuoden 2021 Maantieteen päivillä kysymme, miten maantieteilijät voivat osallistua näiden ja muiden ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyvien haasteiden ratkaisemiseen?

Haemme päivien työryhmissä, työpajoissa sekä jatko-opintokurssilla vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

Mitä ovat ajankohtaiset maantieteelliset ongelmat ja niiden ratkaisut?
Mitä keinoja ihmis- ja luonnonmaantiede voivat yhdessä ja erikseen tarjota yhteiskuntaan ja ympäristöön liittyvien haasteiden ja ongelmien ratkaisemiseen?
Miten maantieteilijöiden yhteisön yhteiskunnallista vaikuttavuutta voitaisiin lisätä?

Päiville toivotetaan tervetulleiksi esityksiä kaikilta maantieteen aloilta ja useista eri näkökulmista. Kutsumme mukaan myös akateemisen maailman ulkopuolisia toimijoita.

Tervetuloa Ouluun kaikki maantieteilijät ja maantieteenmieliset!

Tärkeät päivämäärät
Maantieteen päivät 2021 to–pe 4.–5.11.
Työpajat ke–to 3.–4.11.
Jatko-opintokurssi ma–ke 1.–3.11.

Viimeksi päivitetty: 20.10.2021