Tiedeluento: Ihmisen varaosia nanoselluloosasta

Professori Henrikki Liimatainen: Ihmisen varaosia nanoselluloosasta – luonnon nanomateriaalit teknologisessa kehityksessä

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Tiedekeskus Tietomaa

Lisää tapahtuma kalenteriin

Mitä nanoteknologia tarkoittaa? Nanometri on vain miljoonasosa millimetristä. Selluloosasta tulee mieleen paperi. Miten ihmeessä nämä kaksi yhdessä liittyvät ihmisten varaosien valmistamiseen? Käsitys kehostamme ja ympäristöstämme muuttuu, kun teknologia mahdollistaa niiden muokkaamisen aiempaa ihmeellisimmillä tavoilla. Kyborgeja meistä ei olla tekemässä mutta professori Henrikki Liimatainen tuo esiin, mitä mahdollisuuksia luonnonmateriaalit ja nanoteknologia kehomme muokkaamiseen ja uusien tulevaisuuden sovellusten kehitykseen mahdollistavat.

Liimataisen tutkijaprofiili: https://www.oulu.fi/university/researcher/henrikki-liimatainen

SUPERNATURAL – Samassa maailmassa -näyttelyyn liittyy Homo technologicus – luentoja ihmisen ja teknologian rajapinnoista -luentosarja, jossa Oulun yliopiston tutkijat kertovat näyttelyn sisältöihin liittyen uusimmista tutkimuksen tarjoamista mahdollisuuksista. Miten virtuaalitodellisuus muokkaa mieltämme, mitä sen luomisessa pitää ottaa huomioon? Onko tekoäly uhka vai hyöty? Miten ihmiskehon kuvantaminen on muuttunut ja muuttuu tieteessä ja taiteessa? Mitä nanoteknologia tarkoittaa ja miten se mahdollistaa ihmisten varaosien tekemiseen?

Katso tapahtuman ajankohtaiset tiedot Tietomaan tapahtumasivuilta tästä linkistä.

Tiedeluentojen kokonaisuus järjestetään yhteistyössä tiedekeskus Tietomaan kanssa. Paikkana on Tietomaan auditorio.

Viimeksi päivitetty: 9.8.2021