Tiedepuutarhan elokuvailta: Tunturin tarina

Tunturin tarina (2020) vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät. Elokuvan taustakertomus perustuu Antti Tuurin ajatukseen tuntureista nukkuvina jättiläisinä.

kukkia meren rannalla

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Oulun yliopiston tiedepuutarha. Osoite Kaitoväylä 5

Lisää tapahtuma kalenteriin

Elokuvassa eläimet kuten karhu, kärppä, riekko ja tunturipöllö saavat näkyvän roolin. Muita keskeisiä eläimiä ovat mm. ahma, poro, ryhävalas, kettu, lapinpöllö ja kotkat. Tarina kertoo kuhunkin eläimeen liittyvistä uskomuksista ja tarinoista, mutta myös ihmisen suhteesta luontoon ja eläimeen.

Elokuvan kesto on 72 minuuttia ja sen jälkeen iltaa jatketaan kahvitarjoilulla ja vapaamuotoisella keskustelulla elokuvan teemoista. Mukana keskustelemassa on arkeologian professori Vesa-Pekka Herva. Hän tutkii ihmisen ja ympäristön vuorovaikutusta pohjoisessa eri muodoissaan esihistoriasta nykypäivään.

Ohjaus Marko Röhr, käsikirjoitus Antti Tuuri ja Marko Röhr, säveltäjä Panu Aaltio, kuvaaja Teemu Liakka, tuottajat Hanna Kauppi ja Marko Röhr

Tilaisuus on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Viimeksi päivitetty: 30.1.2023