Uniikki Oulu -seikkailupeli

Ouluun avautuu uudelleen heinäkuun ajaksi elämyksellinen kaupunkiseikkailupeli, jossa voit voittaa huikeita palkintoja! Tässä pelissä päättelytaito ja Oulu-tietoisuus joutuvat koetukselle, minkä lisäksi pelaamalla pääset vaikuttamaan siihen, miltä huomisen Oulu voisi näyttää. Viihtyisä reitti kulkee läpi Oulun historiallisten paikkojen ja merellisten maisemien. Kaupunkiseikkailu sopii mainiosti niin yksin kuin ystävienkin kanssa pelattavaksi!
Kuvituskuva, jossa on piirros kartasta. Valkoisella auki levitetyllä kartalla on katkoviivalla piirretty reitti, jonka varrella on pyöräilevä hahmo, kaksi punaista ruksia, oransseja piirroksia lehtipuista, keltainen talo ja kätensä ilmaan nostanut piirroshahmo. Kuvassa on teksti: Uniikki Oulu -seikkailupeli, 1.-31.7.2022 / Oulun keskusta. Yhteistyökumppaneiden, Oulun kaupungin, Oulu2026-hankkeen, Oulun Liikekeskuksen, Oulun yliopiston ja UNICin logot. Yhteisrahoitettu Euroopan Unionin Erasmus+ ohjelmasta.

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Kirkkokatu 17, 90100 Oulu

Lisää tapahtuma kalenteriin

Kaikille avoin kaupunkiseikkailupeli avautuu heinäkuun (1.–31.7.2022) ajaksi, ja on pelattavissa ympäri vuorokauden. Noin neljän kilometrin mittainen reitti alkaa Rotuaarilta ja päättyy Snellmanin puistoon. Reitin kiertämiseen on hyvä varata ainakin pari tuntia aikaa. Reitille tarvitset mukaan vain älypuhelimen ja asteen verran uteliaamman asenteen! Pelataksesi peliä tarvitset ActionTrack-mobiilisovelluksen, joka on ladattavissa veloituksetta Google Play-sovelluskaupasta tai App Storesta. Peli on pelattavissa suomen tai englannin kielellä. Peli ei kerää pelaajien sijaintitietoja ja tehtävät on mahdollista suorittaa anonyymisti.

Peli on suunniteltu yhdessä Oulun kaupungin, Oulu2026-hankkeen ja Oulun Liikekeskuksen kanssa. Päättelytaitoa, Oulu-tietoisuutta sekä heittäytymistä testaavien rastien lisäksi pelissä pääset osallistumaan Oulun kaupunkikehittämiseen sekä kurkistamaan uniikin Oulun tulevaisuuteen.

Pelanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan huikeita palkintoja!

Peli on ensimmäisen kerran julkaistu kesäkuussa osana UNIC CityLabs-festivaalia, jossa kahdeksan eurooppalaisen yliopiston tutkijat, opiskelijat ja yhteistyökumppanit ratkovat yhdessä jälkiteollisten kaupunkien tulevaisuuden kysymyksiä..

UNIIKKI OULU -seikkailupeli PIKAOHJE
 1. Tarkista asetuksista, että puhelimesi sijaintitiedot ovat päällä.
 2. Lataa sovelluskaupasta ActionTrack-sovellus (saatavilla Android ja iOS puhelimiin). Käynnistä ActionTrack-sovellus.
 3. Hyväksy seuraavaksi pelin esittämät kysymykset mm. GPS-paikannuksesta, äänistä ja kuvien ottamisesta.
 4. Kirjoita liittymiskoodi: 4b47a240 (pelin englanninkielisessä versiossa käytä koodia: abd18c99)
 5. Lataa ja paina ”Aloita heti”
 6. Kirjoita nimimerkkisi tai peliryhmäsi nimi kohtaan ”Kuka olet?”

Pelin kulku
 • Pelissä etsitään kartalle ilmestyviä rasteja ja suoritetaan niissä annettuja tehtäviä, kuten tietovisakysymyksiä. Sinä olet kartalle ilmestyvä ”ukkeli”/avatar, joka liikkuu sen mukaan, missä olet menossa.
 • Rastia ei kannata asettaa ns. kohteeksi (valitse peruuta, jos rasti ehdottaa tätä toimintoa), muuten ette saa itse valita rastien suoritusjärjestystä.
 • Tehtävä starttaa heti rastin aktivoimisen jälkeen. Huomaa, että joissakin tehtävissä on aikaraja! Suoritettujen rastien määrää (tai jäljellä olevien määrää) ei pysty seuraamaan sovelluksesta.

Ongelmatilanteet

Sovellus menee jumiin:

 • Avaa valikko näytön oikeassa alareunassa olevasta nuolipainikkeesta ja poistu päävalikkoon valitsemalla vihreä painike: Kyllä Etsi peli Käynnissä-välilehdeltä ja voit jatkaa pelaamista.
 • Joskus laite voi vaatia sen, että koko sovellus pitää sulkea ja käynnistää uudelleen. Peliin pääsee aina liittymään uudelleen päävalikon Käynnissä-välilehdeltä.

Rastikartan näkyvyydessä on ongelmia:

 • Tarkista, että puhelimen sijaintitiedot ovat varmasti päällä.
 • Laita Wifi päälle / pois päältä (molempia toimintoja kannattaa kokeilla).

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Jarkko Impola, suunnittelija (jarkko.impola@oulu.fi, +358294487475)
Essi Erkkilä, viestintäasiantuntija, (essi.erkkila@oulu.fi, +358 50 521 5852)

Viimeksi päivitetty: 29.6.2022