Uniikkia Oulusta: Miten suomalainen nainen voi?

Naiset ovat kautta aikojen olleet aliedustettuina lääkkeiden ja sairauksien tutkimuksessa, ja vasta viimeisten parinkymmenen vuoden aikana esimerkiksi lääketeollisuus on alkanut panostaa enemmän naisten terveyteen.
Tietoa naisten terveydestä on ollut saatavilla niukasti. Minkälaisten terveyshaasteiden kanssa suomalaiset naiset kamppailevat?
Pinkillä pohjalla teksti Uniikkia Oulusta ja ympärillä erilaisia piktogrammeja.

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Online

Lisää tapahtuma kalenteriin

Professori Terhi Piltonen johtaa laajaa naisten terveystutkimusta, jossa selvitetään naisten hyvinvointiin ja lisääntymisterveyteen vaikuttavia tekijöitä. Tulokset tarjoavat kiinnostavan näkökulman suomalaisten naisten elämään. Tutkimuksessa havaittiin, että gynekologisia vaivoja esiintyy naisilla yleisesti.

Uniikkia Oulusta on tiedesarja, jossa Oulun yliopiston tutkijat kertovat ajankohtaisesta tutkimuksestaan. Jaksoissa vieraillaan myös kiehtovissa tutkimusympäristöissä.

Uniikkia Oulusta: Miten suomalainen nainen voi? julkaistaan keskiviikkona 24.5. klo 12 Oulun yliopiston YouTube-kanavalla. Tarvitset lähetyksen seuraamiseen vain nettiselaimen tai puhelimen YouTube-sovelluksen.

Sarja julkaistaan myös Oulun kaupungin Mun Oulu -verkkolehdessä.

Viimeksi päivitetty: 24.5.2023