Verenluovutustilaisuus Linnanmaan Telluksella

Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella järjestetään tiistaina 5.10. verenluovutustilaisuus klo 10-14 Telluksen Backstagella. SPR:n henkilökunta toivoo, että luovutusta suunnittelevat varaisivat ajan luovutukseen etukäteen.

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Tellus Linnanmaa

Lisää tapahtuma kalenteriin

Ajanvaraus tapahtuu veripalvelu.fi sivulla. Listan lopusta löytyy yksityistilaisuudet, jota painamalla pääsee valitsemaan tilaisuuden: Oulun Yliopisto, Tellus.

Verenluovutusta hoitaa Suomen Punaisen Ristin (SPR) Veripalvelu. Verenluovutustilaisuus on osa hyvinvointiviikon (vko 40) tapahtumakokonaisuutta.

Verenluovutus on helppo tapa pelastaa toisen ihmisen henki. Verta ei voi korvata keinotekoisesti, joten verenluovuttajat ovat todellisia hengenpelastajia. Tarvitsemme uusia verenluovuttajia jatkuvasti. Joka arkipäivä tarvitaan 800 verenluovuttajaa, jotta verivalmisteita riittää niitä tarvitseville potilaille. Verenluovuttajat auttavat vuosittain noin 40 000 potilasta.

Mikäli haluat auttaa, toimi näin:

  1. Testaa soveltuvuutesi Sovinko luovuttajaksi?-testillä.
  2. Mikäli testin näyttää vihreää valoa, varaa aika verkkosivulta. Täytäthän sähköisen terveyskyselyn myös etukäteen, aikaisintaan vuorokautta ennen.
  3. Syö ja juo luovutuspäivänä tavalliseen tapaan, vältä kuitenkin raskaita aterioita juuri ennen luovutusta.
  4. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus: henkilökortti, passi ja ajokortti käy.
  5. Tule varatulle ajalle ja ilmoittaudu vastaanotossa. Juo pari lasia mehua ja ota vuoronumero hoitajan haastatteluun.
  6. Terveyskysely käydään läpi yhdessä hoitajan kanssa. Samalla mitataan myös hemoglobiini ja ensikertalaisilta otetaan veriryhmä-näyte. Hoitaja päättää saatko luovuttaa sillä kertaa.
  7. Verenluovutus kestää vain noin 5-10 min. Muista, että saat keskeyttää luovutuksen milloin tahansa. Luovutuksen jälkeen pistokohta sidotaan ja saat levätä petillä.
  8. Luovutuksen jälkeen saat nauttia tarjoilusta ja ottaa loppupäivän rauhallisesti. Luovutuspäivänä kannattaa välttää liikuntaa, saunomista ja alkoholia. Riittävä nesteytys on tärkeää palautumisen kannalta.

Lämpimästi tervetuloa!

Viimeksi päivitetty: 30.9.2021