Yleisöluento: Elämänmittainen terveys – Pohjois-Suomen syntymäkohortit kertovat

Tervetuloa kuulemaan yleisöluentoa elämänmittaisesta terveydestä ja hyvinvoinnista!

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Leena Palotie -sali, Aapistie 5A

Lisää tapahtuma kalenteriin

Luennon pitää Pohjois-Suomen syntymäkohorttitutkimusten tieteellinen johtaja, erikoislääkäri ja kansanterveystieteen professori Marjo-Riitta Järvelin.

Professori Järvelin kertoo, miten vuonna 1966 ja 1986 syntyneiden pohjoissuomalaisten terveyttä ja hyvinvointia on seurattu läpi elämän, ja miten kerätty tieto voi edistää sydän- ja verisuonitautien tutkimusta ja hoitoa. Luennossaan Järvelin valottaa tutkimusten historiaa, kertoo viimeisimmästä aineistonkeruusta sekä avaa tutkimukseen liittyviä tulevaisuuden suunnitelmia.

Maailmanlaajuisestikin erityislaatuinen Pohjois-Suomen syntymäkohorttiaineisto auttaa selvittämään sairauksien syntymistä ja esiintyvyyttä sekä terveyteen, ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä sukupolvien välisiä eroja ja ylisukupolvisia vaikutuksia. Kun löydämme keinoja ehkäistä elämänkaaren aikana puhkeavia sairauksia, tuemme elämänmittaista terveyttä ja hyvinvointia.

Tilaisuus on osa tieteellistä konferenssia Paula Rantakallio Symposium on Birth Cohorts and Longitudinal Studies. Yleisöluento pidetään suomeksi.

Kahvitarjoilu ennen tilaisuuden alkua Lääketieteellisen kampuksen pääaulassa, Aapistie 5A.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille, tervetuloa!

Luentoa on mahdollista seurata myös etäyhteyden kautta osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=Mpx0Cntdvlk

Luennon tallenne löytyy tilaisuuden jälkeen yliopiston YouTube-kanavalta.

Professori Marjo-Riitta Järvelin
Viimeksi päivitetty: 15.2.2023