Oulun lääketieteellisen kuvantamisen ja simuloinnin ryhmä (OMIAS)

Tutkimusryhmämme tutkii ja kehittää lääketieteellisen kuvantamisen menetelmiä. Menetelmillä pyrimme parantamaan kuvanlaatua, automatisoimaan kuvantamista ja löytämään uusia lääketieteen sovelluksia kuvantamiselle.

Yhteystiedot

Tutkimusryhmän vetäjä

  • Yliopistotutkija
    Timo Liimatainen

Tutkimusryhmän kuvaus

Tutkimusryhmässämme tehdään sydän- ja verisuonimagneettikuvaukseen (MRI) ja simulaatioihin liittyvää tutkimusta. Kehitämme uusia MRI-kontrasteja sydän- ja verisuonikuvaussovelluksiin. Kehitys ulottuu kliinisestä ympäristöstä prekliinisiin ja in vivo -toteutuksiin. Ryhmän kehittämiin ja validoimiin MRI-menetelmiin kuuluvat uudet MRI-kontrastit, kuten Relaxation Along Fictitious Field (RAFF). Kehitetyllä menetelmällä voidaan muun muassa arvioida sydäninfarktin laajuutta ilman varjoaineita. Lisäksi kehitämme automaattista röntgenkuvausta.

OMIAS-ryhmä koostuu lääketieteellisen fysiikan, kemian ja biolääketieteen tekniikan asiantuntijoista. Yhteistyöverkostoon kuuluu useita ryhmiä Yhdysvalloista, Euroopasta ja Suomesta. Tutkimusta rahoittavat tällä hetkellä Suomen Akatemia, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, ja Sydäntutkimussäätiö.