Arvostettu Knud Lundbæk -palkinto Riitta Veijolalle

Oulun yliopiston professori Riitta Veijola on saanut arvostetun Knud Lundbæk -palkinnon tunnustuksena pitkäaikaisesta työstään tyypin 1 diabeteksen tutkimuksen parissa. Palkinto luovutettiin perjantaina 26. toukokuuta Skandinavian diabetestutkimusyhdistyksen (SSSD) 57. vuosikokouksessa Aarhusissa Tanskassa.
Professori Riitta Veijola
Professori Riitta Veijola (kuva: Juha Sarkkinen)

Riitta Veijola sai Knud Lundbæk -palkinnon tunnustuksena pitkäaikaisesta, korkeatasoisesta ja innovatiivisesta työstään, jolla hän on pyrkinyt lisäämään ymmärrystä lapsuusiän ja nuoruusiän tyypin 1 diabeteksen patogeneesistä sekä parantamaan sellaisten nuorten henkilöiden hoitoa, joilla on prekliininen tai kliininen tyypin 1 diabetes.

Veijolan saavutuksiin kuuluu vaikuttavia tutkimuksia tyypin 1 diabeteksen geneettisestä alttiudesta ja prospektiivisia kohorttitutkimuksia, joissa selvitetään autovasta-aineiden ja muiden ennakoivien tekijöiden merkitystä tyypin 1 diabeteksen kehittymisessä.

"Tämä on suuri kunnia, ja olen erittäin iloinen saadessani Knud Lundbæk Award 2023 -palkinnon. Tutkimukseni on 1990-luvun alusta lähtien keskittynyt tyypin 1 diabetekseen johtavien riskitekijöiden ja tautiprosessin ymmärtämiseen, ja tavoitteena on ollut kehittää taudin ennaltaehkäisyä. Palkinto kannustaa minua työskentelemään entistä enemmän tämän tavoitteen eteen", Riitta Veijola sanoo.

Lue lisää SSSD:n tiedotteesta (englanniksi)

Viimeksi päivitetty: 29.5.2023