Avointen oppimateriaalien kirjaston (AOE) oppimateriaaleja voi nyt hakea Oula-Finnan kautta

Voit käyttää oppimateriaaleja vapaasti ja ilmaiseksi. Palvelu on suunnattu opettajille, koululaisille, eri koulutusasteiden opiskelijoille ja itseopiskelijoille.

Avoimet oppimateriaalit näkyvät Oulun yliopiston kirjaston Oula-Finna-kokoelmatietokannan hakutuloksissa, kun etsit aineistoja esimerkiksi yksittäisillä sanoilla tai aiheella. Saat rajattua oppimateriaalit näkyviin hakutulokseen Rajaa hakua -toiminnolla, kun valitset aineistotyypiksi oppimateriaalin.

Voit käyttää oppimateriaaleja vapaasti ja ilmaiseksi. Palvelu on suunnattu opettajille, koululaisille, eri koulutusasteiden opiskelijoille ja itseopiskelijoille. Oppimateriaaleja tuottavat yksittäiset opettajat ja hankkeet.

Mikä on AOE?

Avointen oppimateriaalien kirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen palvelu, joka kokoaa avoimia oppimateriaaleja yhteen kaikkien koulutusasteiden yhteiseen näkymään. Palvelussa voi jakaa ja käyttää avoimia oppimateriaaleja. Avointen oppimateriaalien palvelu pyrkii edistämään avointen oppimateriaalien käyttöä.

Kirjaston tarkoituksena on tehdä avoimen oppimateriaalin löytäminen mahdollisimman helpoksi niin opettajille, oppijoille kuin tavallisille kansalaisille. Kun tallentaa oppimateriaalin palveluun, ei tarvitse huolehtia siitä kuka vastaa, että oppimateriaalia voi käyttää vielä esimerkiksi hankkeen päättymisen jälkeen sekä omassa oppilaitoksessa että muissa oppilaitoksissa ja niiden ulkopuolella.

Avointen oppimateriaalien kirjasto

Viimeksi päivitetty: 4.5.2021