Elektroniset vapaakappaleet Oula-Finnassa

Elektroniset vapaakappaleet löytyvät nyt myös Oula-Finnasta. Osa e-vapaakappaleista on avoimesti verkossa saatavilla ja osa on käytettävissä ainoastaan kirjaston vapaakappaletyöasemilla.

Avoimesti verkossa saatavilla olevien e-vapaakappaleiden kohdalla Oula-Finnassa on suora linkki verkkoaineistoon. Jos aineisto on luettavissa vain kirjastossa, Oula-Finnassa on tieto ”Käytettävissä vapaakappalekirjastoissa”. Näitä voi lukea kirjaston vapaakappaletyöasemilla, jotka sijaitsevat Tiedekirjasto Pegasuksen 3. kerroksessa.

Elektroniset vapaakappaleaineistot ja tekijänoikeuden alaiset digitoidut aineistot ovat tekijänoikeuslain (404/1961, 16 b §) mukaisesti käytettävissä vapaakappaletyöasemilla vapaakappalekirjastoissa. Työasemilla aineistot on jaettu seuraaviin palveluihin:

  • Varia - digitaalinen vapaakappalearkisto, joka sisältää luovutuksina saatuja elektronisia vapaakappaleita kirjoista, lehdistä ja musiikkiäänitteistä.
  • Suomalainen verkkoarkisto - Kansalliskirjaston tallentamat suomalaiset verkkosivut löytyvät verkkoarkistosta.
  • Digi - Kansalliskirjaston digitoimia sanomalehtiä, aikakauslehtiä ja pienpainatteita.
  • Radio- ja TV-arkisto - Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Ritva-tietokannassa on keskeisten radio- ja tv-kanavien ohjelmavirta kokonaisuudessaan sekä näytteitä muilta noin 100 kanavalta. Tietokantaan on tallennettu aineistoa vuoden 2009 alusta lähtien

Lue lisää vapaakappaleista kirjaston oppaista.

Tiedustelut: kirjasto.kokoelmat@oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 3.3.2022