Kirjastossa paikalla olevien aineistojen varaamisesta

Asiakkaat voivat tehdä hyllyvarauksia kirjastossa saatavilla oleviin aineistoihin Oula-Finnassa. Pyyntöjä käsitellään päivittäin, mutta käsittelyajat vaihtelevat ja viivettä on etenkin ruuhka-aikaan lukukausien alussa. Kirjan saa usein nopeammin noutamalla sen itse hyllystä.

Kirjastossa hyllyssä oleva aineisto on vapaasti kaikkien asiakkaiden lainattavissa ennen virkailijan käsittelyä. Kirjaan kohdistuva noutopyyntö (eli varaus) ei siis estä kirjastossa paikan päällä olevaa asiakasta lainaamasta kirjaa.

Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun pyytämäsi aineisto on kirjastosi varaushyllyssä noudettavissa. Varaukset ovat järjestetty varaushyllyyn asiakkaan sukunimen mukaiseen aakkosjärjestykseen. Muistathan myös lainata kirjan noutaessasi sen.

Lukukausien alussa etenkin kurssikirjoja varataan paljon ja varauspyyntöjen käsittelyssä on ruuhkaa. Jos siis tarvitset kirjastossa paikalla olevan kirjan nopeasti, kannattaa se käydä hakemassa itse hyllystä. Jos ehdit jo tehdä varauksen kirjaan – ei hätää: varaus poistuu automaattisesti, kun lainaat kirjan.

Viimeksi päivitetty: 6.9.2023