MicroENTRE®n kumppanuusverkosto laajenee

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutissa toimivan Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn kumppanuusverkosto on laajentunut jo lähes 30 jäsenen valtakunnalliseksi verkostoksi. Kumppanuusverkoston tavoitteena on jäsenten yhteinen työ mikroyrittäjyyden edistämiseksi ja ohjata MicroENTREn strategista toimintaa. Uusimmat jäsenet ovat Kaustisen seutukunta ja Keksintösäätiö.
käsiä toistensa päällä

Kumppanuusverkosto koostuu yrityspalveluorganisaatioista kuten paikallisesti toimivista julkisista elinkeinoyhtiöistä sekä julkisista ja yksityisistä asiantuntijaorganisaatioista. Kaustisen seudun elinkeinopalvelut tuovat verkostoon erityisesti maaseutumaisen toimintaympäristön näkökulmaa mikroyritysten kehittämiseen. Keksintösäätiö tuo verkostoon keksintöjen sekä innovaatioiden erityisasiantuntijuutta.

Mikroyrityksiin ja niiden toimintaedellytyksiin kohdistuva tutkimus-, kehitys- ja koulutustoiminta on kestävän kehityksen kannalta välttämätön investointi Suomen tulevaisuuteen. Vuoden 2021 alusta toimineen kumppanuusverkoston toiminta on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön Oulun yliopistolle myöntämää mikroyrittäjyyden tutkimuksen ja koulutuksen valtakunnallista tehtävää, jota Kerttu Saalasti Instituutti toteuttaa. Kumppanuusverkosto tukee MicroENTREn tarkoitusta tuottaa tutkittua tietoa mikroyrittäjyydestä sekä tarjota mikroyrittäjyyteen liittyvää koulutusta. 

 ”Oma toimintatapamme perustuu kumppanuuksiin ja verkostomaiseen toimintaan valtakunnallisesti. Kumppanuusverkosto ohjaa strategisesti tekemäämme mikroyrittäjyyteen liittyvää tutkimusta, tutkitun tiedon soveltamista käytännön yrityspalveluiksi sekä tutkittuun tietoon perustuvaa verkkokoulutusta”, kertoo tutkimusjohtaja Anna-Mari Simunaniemi.

Kumppanuusverkoston puheenjohtajuus kiertää kumppaneiden kesken vuosittain. Vuoden 2023 puheenjohtaja, elinkeinoasiamies Olli Kokander SavoGrow:sta on tyytyväinen verkoston toimintaan: ”Elämme uuden kynnyksellä, kun uusi EU-ohjelmakausi on alkamassa ja alueilla odotetaan kuumeisesti, koska rahoitushanat aukeavat. Uutena rahoituksena alueilla on JTF-rahoitusta runsaasti tarjolla. Suurin haaste lienee, kuinka ehdimme tavoiteajassa saada kaiken rahoituksen käytettyä. Toivoa sopii, että uusissa rahoituslinjauksissa on sellaisia instrumentteja, jotka tukevat aiempaa paremmin myös pienten yritysten tarpeita. Tämä on ollut hyvä ja vuorovaikutteinen yrityskehittäjien keskustelufoorumi. Pidetään se sellaisena myös tänä vuonna.”

Verkosto on avoinna mikroyrittäjyyden edistämisestä kiinnostuneille uusille jäsenille. Jatkossa mukaan voidaan liittää myös esimerkiksi yrittäjäyhdistyksiä ja muita toiminnasta kiinnostuneita.

Kysy lisää:

Martti Saarela, kehityspäällikkö, ohjelmajohtaja

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti, mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE®

martti.saarela@oulu.fi

puh: 050 473 5470

Viimeksi päivitetty: 20.2.2023