Muista maksaa kevään terveydenhoitomaksu Kelalle 

Yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle ensimmäisen kerran kevätlukukaudelta 2021. Maksun voi maksaa nyt Kelan asiointipalvelussa. Syksyllä maksettu ylioppilaskunnan jäsenmaksu ei ole sisältänyt kevätlukukauden 2021 terveydenhoitomaksua.

Maksa terveydenhoitomaksu Kelalle, jos olet ilmoittautunut läsnä olevaksi kevätlukukaudelle 2021 ja suoritat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa.

Jos olet maksanut syksyllä 2020 ylioppilaskunnan jäsenmaksun, se ei ole sisältänyt kevätlukukauden 2021 terveydenhoitomaksua. Sinun täytyy maksaa kevätlukukauden 2021 terveydenhoitomaksu Kelalle.

Terveydenhoitomaksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle lukukausittain eli 2 kertaa vuodessa. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti.

Maksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin olet ilmoittautunut läsnä olevaksi. Kevätlukukauden terveydenhoitomaksu on maksettava viimeistään 31.1., jos opiskelija on siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi.

Kelan verkkosivuilla on ohjeet, miten terveydenhoitomaksu maksetaan.

Jos et maksa terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä, Kela muistuttaa maksun maksamisesta. Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, peritään lisäksi 5 euron viivästymismaksu. Jos et maksa terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen saatuasikaan, Kela voi kuitata maksun ja viivästymismaksun opintorahasta ilman suostumustasi. Jos maksua ei saada kuitattua opintorahasta, terveydenhoitomaksu ja viivästymismaksu siirretään lain perusteella ulosottoon.

Lisätietoja:

Lisätietoja ja tarkemmat maksuohjeet löytyvät Kelan sivuilta

Laki korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta astuu voimaan 1.1.2021, jolloin myös AMK-opiskelijat voivat alkaa käyttämään YTHS:n palveluita. Lue lisää muutoksista YTHS:n sivuilta.

Viimeksi päivitetty: 25.3.2021