Nyytissä tapahtuu marraskuussa

Marraskuun webinaareissamme pohditaan, miten ehkäistä opiskelijoiden uupumista ja tukea opiskelijoiden jaksamista sekä pureudutaan jaksamisen rajojen tunnistamiseen ja keinoihin tukea omaa jaksamista. Webinaarien lisäksi oman arjen pulmiaan tai mitä tahansa opiskelijaelämään liittyviä kompastuskiviä voi pohtia mielenTEKoja-yksilöchatissä tai marraskuussa jälleen käynnistyvissä Miesten vuoro -vertaiskeskustelutuokioissa. Itsenäisesti suoritettava Elämäntaitokurssin oma-apukurssin avulla meistä jokainen voi löytää keinoja ylläpitää ja lisätä omaa hyvinvointiamme, itsestä välittämistä ja itsetuntemusta.

mielenTEKoja-yksilöchat

Haluaisitko jutella, mutta kaikkialle on kauheat jonot? mielenTEKoja–chat on auki ja valmiina miettimään kanssasi, mitä tahansa opiskelijaelämän kompastuskiveä tai arjen pulmaa. Ilman pulmiakin saa tulla juttelemaan!

Chatissa voit saada vertaistukea maanantaisin ja torstaisin klo 17–19. Vastaamassa ovat vertaispäivystäjät eli tehtävään koulutetut korkeakouluopiskelijat. Tämä maksuton chat toimii drop in -periaatteella ja keskustelut tapahtuvat anonyymisti. Chat on avoin kaikille korkeakouluopiskelijoille alasta riippumatta.

Lisätietoja chatistä sekä mielenTEKoja-toiminnasta saat täältä!

Miesten vuoro –vertaiskeskustelutuokiot

Väsyttääkö? Onko sosiaalinen elämä kuin saavuttamaton kangastus horisontissa? Lipuuko urasuunnitelmat tai valmistuminen uhkaavasti kohti viemäriä? Kenelle tästä nyt edes kertoisi… Tätä varten on Miesten vuoro!

Viime keväänä suuren suosion saavuttaneet vertaiskeskustelutuokiot saavat nyt jatkoa osana mielenTEKoja-toimintaa! Tuokiot on suunnattu erityisesti tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen kaikille mieheksi itsensä identifioiville opiskelijoille, mutta opiskelijat alasta riippumatta ovat tervetulleita mukaan.

Tuokioiden aiheet vaihtelevat jaksamisesta yksinäisyyteen ja avun pyytämisestä tulevaisuuteen. Keskustelua luotsaa Henri Heikintalo Nyyti ry:stä. Voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä. Ilmoittaudu mukaan ja tule jutulle Zoomiin!

  • ke 24.11 klo 17–19 Jaksaminen
  • ke 1.12. klo 17–19 Ihmissuhteet ja yksinäisyys
  • ke 8.12. klo 17–19 Avun pyytäminen
  • ke 15.12. klo 17–19 Epävarmuus tulevaisuudesta

Lisätietoja & ilmoittautuminen

Nyytin Elämäntaitokurssi oma-apukurssina verkossa

Pohditko hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä kysymyksiä? Toivotko tukea pohdintaan? Tervetuloa matkalle oppimaan kaikille hyödyllisiä elämäntaitoja oma-apukurssille! Voit löytää kurssilta vastauksia mm. kysymyksiin: Mitä minä tarvitsen voidakseni hyvin? Mistä saan voimia arkeeni?

Elämäntaitokurssi oma-apukurssi tehdään itsenäisesti ja sen avulla voit löytää keinoja ylläpitää ja lisätä omaa hyvinvointiasi, itsestäsi välittämistä ja itsetuntemusta. Kurssi perustuu NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI®-konseptiin.

Löydät kurssin Hyvä Kysymys -verkkopalvelusta

Etätyöpaja 29.11.2021: Puhutaan ympäristötunteista

Puhutaan ympäristötunteista -etätyöpaja järjestetään Zoomissa 29.11.2021 klo 18–20.

Työpaja on maksuton ja tarkoitettu kaikille omasta hyvinvoinnista ja ympäristötunteiden käsittelystä kiinnostuneille.

Etätyöpajassa tarjotaan tutkittua tietoa ympäristöön liittyvistä tunteista ja ajatuksista sekä keinoja niiden kohtaamiseen ja käsittelyyn. Lisäksi pohditaan toiminnan ja tunteiden käsittelyn välistä suhdetta. Työpaja tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa suhtautumista ilmasto- ja ympäristökriisiin sekä tulevaisuuteen. Vertaistuen, keskustelun ja vinkkien jakamisen avulla tuetaan selviytymistä haastavassa tilanteessa.

Työpajan toteuttaa Ympäristöahdistuksen mieli -hanke. Työpajan ohjaavat Tunne ry:n toiminnanjohtaja Taneli Saari ja Nyyti ry:n asiantuntija Hanna Rintala.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 29.11. 2021. Ilmoittautumaan pääset tästä.

Lisätietoja työpajasta löydät täältä.

Nyytin Chat

Pääset liittymään chatteihin joko alla chatin nimessä olevan linkin kautta tai verkkosivujemme Chat-osion kautta. Verkkosivuiltamme löydät myös lisätietoa chateistämme sekä kaikki tulevat chattimme. Verkkosivuillemme pääset tästä.

Chatit toteutetaan torstaisin klo 18–20.

to 25.11. Transtaustaisena opiskeluyhteisössä

NyytiTalk

NyytiTalkissa käsitellään opiskelijan elämään ja hyvinvointiin liittyviä teemoja mm. ihmissuhteita, opiskelua sekä arjessa jaksamista. NyytiTalk pyrkii nostamaan uusia aiheita, mitä Nyytissä ei ole aikaisemmin käsitelty ja herättämään niistä keskustelua. NyytiTalkeja lähetetään Nyytin YouTube-tililtä ja Instagram-tililtä.

YouTube-lähetykset kestävät noin 30 minuuttia ja niissä on paneelikeskustelun muotoinen rakenne sekä 2–3 vierasta. Lähetykset striimataan Nyytin YouTube-kanavalta. Tilaa YouTube-kanavamme, niin saat tiedon, kun lähetys alkaa.

NyytiTalk goes Instagram -lähetysten pituus vaihtelee 30–60 minuutin väliltä. Erona YouTube – lähetyksiin Instagramissa jututetaan vain yhtä vierasta kerrallaan ja ne syntyvät lyhyemmällä varoitusajalla kuin NyytiTalkit YouTubessa. Lähetykset striimataan Nyytin Instagram-tililtä (@nyytiry). Lähetysajat ja aiheet vaihtelevat eli kannattaa pistää Nyytin Instagram-tili seurantaan, jotta saat tiedon, kun Nyytin on live-tilassa. Tule mukaan seuraamaan ja osallistu keskusteluun!

Webinaarit ja webinaaritallenteet

Jaxuhaleista konkretiaan 23.11.2021

Tämä webinaari on suunnattu opiskelijoille jaksamisen tueksi.

Webinaarissa tutustutaan jaksamista tukeviin konkreettisiin keinoihin ja levähdetään hetki lempeän palautumisharjoituksen äärelle.

Webinaari järjestetään Zoomissa: 23.11.2021 klo 15.00–16.30. Webinaari on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tutustu webinaarin sisältöön tarkemmin tästä

Itsemyötätunto opinnoissa -webinaarin tallenne Nyytin YouTube-kanavalla

Itsemyötätunto on kykyä kohdella itseään rakentavalla tavalla: ystävällisesti ja ymmärtäen, mutta myös kannustaen ja omien arvojen mukaiseen toimintaan ohjaten.

Nyytin lokakuun alussa järjestämän webinaarin Itsemyötätunto opinnoissa tallenne on nyt katsottavissa Nyytin YouTube-kanavalla. Videon kautta voit tutustua itsemyötätuntoon, sen vaikutuksiin hyvinvointiimme erityisesti opiskelun näkökulmasta ja tapoihin vahvistaa omaa itsemyötätuntoisuutta, sekä tehdä opastettuja harjoitteita.

Katso webinaaritallenne Nyytin YouTube-kanavalla.

NyytiCast

Nyytin podcast-sarjassa – NyytiCast – puhutaan rohkeasti mielenterveydestä ja opiskelijoiden hyvinvoinnista. Podcastien teemat vaihtelevat ja mukana on aina mielenkiintoisia vieraita. Syksyn aikana tulossa:

  • 8.11. Luokkatausta opiskelumaailmassa
  • 22.11. Sukupuolen moninaisuus opiskeluhyvinvoinnissa

Kaikki julkaistut NyytiCastit löydät verkkosivuiltamme.

Seuraa Nyytiä Soundcloudissa, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista NyytiCast-jaksoista!

Viimeksi päivitetty: 4.11.2021